Fudbal

Ljajić preuzima Partizan u petak, ali nije sigurno na koji način: Statut pravi problem, ništa još nije jasno!

Autor Bojan Jakovljević

Rasim Ljajić će preuzeti klub, ali u kojoj tačno funkciji?

Izvor: MN PRESS

U petak se čeka skupština Fudbalskog kluba Partizan koja bi trebalo da izabere novog predsjednika kluba. Vidjećemo da li će se to i desiti. Za sada "Sportski žurnal" prenosi da je Rasim Ljajić, koji je ušao u skupštinu, jedini kandidat za to mjesto, ali da moraju da ga prihvate i biiraju članovi najvišeg klupskog tijela. 

Ukoliko bi se to desilo, očekuje se da nakon biranja Ljajića članovi Skupštine kolektivno podnesu ostavke. Ipak, problem je što navijači i bivši igrači ne žele da u izboru novog rukovodstva bilo kakvu ulogu imaju ljudi koji su na bilo koji način dio sadašnjih struktura u klubu. 

Ljajić je "Žurnalu" potvrdio da postoji mogućnost da Partizan u petak zapravo dobije privremeno rukovodstvo koje će premostiti period do biranja nove Skupštine i nove izborne sjednice. Ako se to desi, neće moći da se promijeni statut kluba, a nekadašnji ministar u Vladi Srbije je istakao da je hitno promijeniti propise u statutu koji generalnom direktoru daju prevelika ovlašćenja. Statut mijenja Skupština, a dok se ona ne izabere, neće biti ključnih promjena. Petak je blizu, sta otkucava i ne djeluje da će 11. oktobra biti potpuno jasno šta se tačno dešava sa klubom iz Humske.