Fudbal

Laktaši se vratili na vrh! Zvijezda 09 poražena u Prijedoru, goleada u Višegradu!

Autor Dragan Šutvić

Poslije subotnjih mečeva 11. kola Prve lige Republike Srpske ekipa Laktaša se vratila na prvo mjesto.

Izvor: FK Laktaši

Laktaši su se ekspresno vratili na prvo mjesto Prve lige Republike Srpske!

Ispustili su tu poziciju igrači Slobodana Starčevića u prošloj rundi, igranoj u srijedu, porazom u smiraj utakmice u Ugljeviku (1:0). Tada je Zvijezda 09 preuzela vođenje karavana, ali je tri dana kasnije ostala bez njega poslije poraza u Prijedoru i trijumfa Laktaša nad Slavijom pred domaćom publikom.

Za prvi gostujući poraz Zvijezde 09 u ovoj sezoni "krivac" je Harun Alibegović, koji je čuvara mreže gostiju Lazara Kulića matirao u 26. minutu. Istovremeno, Laktaši su na svom Gradskom stadionu došli do pobjede nad "sokolovima" rezultatom 2:0, zahvaljujući golovima Ognjena Škorića iz 22. i Đorđa Milojevića iz prvog minuta nadoknade prvog poluvremena.

Tako je epilog 11. runde činjenica da Laktaši na prvom mjestu imaju bod više od Rudar Prijedora, a Zvijezda 09 je pala čak na četvrto mjesto, s obzirom na to da je paljanska Romanija, hit prvenstva, stigla do minimalne pobjede u Gradišci.

U dosadašnjih pet domaćih utakmica na stadionu "Velimir Sombolac", Kozara je upisala tri pobjede i dva remija. Jedanaesta runda je, ipak, donijela prvi poraz – presudnim se pokazao trenutak iz 16. minuta, kada je vlastitu mrežu zatresao Luka Bobić.

Bila je to, zanimljivo, sedma uzastopna utakmica u kojoj paljanski prvoligaš nije primio pogodak!

Šest golova viđeno je u Višegradu, gdje su Drina HE i Željezničar Sport tim podijelili bodove. Višegrađani su stigli do prednosti golom internacionalca iz Južne Koreje Jeonga Sangvona iz 19. minuta, da bi tim sa banjalučkog Predgrađa za 12 minuta drugog poluvremena uspio da postigne tri gola.

Dva je postigao Adonis Bilal (48. i 60. minut), a između dva njegova pogotka u strijelce je stigao da se upiše i Rastko Ilić (58. minut). Domaćin je, ipak, sa dva brza gola Dalibora Damjanovića, u 77. i 80. minutu, uspio da izbjegne poraz u ovom duelu.

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE – 11. kolo

Sloboda (NG) – Famos 1:0 (0:0)
/Bredli 88/

Kozara – Romanija 0:1 (0:1)
/Bobić 16/

Drina HE – Željezničar Sport tim 3:3 (0:0)
/Sangvon 19, Damjanović 77, 80 – Bilal 48, 60, Ilić 58/

Laktaši – Slavija 2:0 (2:0)
/Škorić 22, Milojević 45+1/

Rudar Prijedor – Zvijezda 09 1:0 (1:0)
/Alibegović 26/

Ljubić – Borac 2:0 (1:0)
/Kopanja 37, Žižak 67/

Velež – Sutjeska 0:1 (0:0)
/Arsenović 60/

Nedjelja:

Sloboda (MG) – Leotar

Drina (Z) - BSK

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)