Fudbal

Isplivala fotka Džake iz svlačionice u Leskovcu koja sve govori!

Autor Dragan Šutvić

Pogledajte fotografiju iz svlačionice Švajcarske koja pokazuje koliko je Džaki bilo teško zbog poraza od Srbije u Leskovcu.

Izvor: MN PRESS

Kapiten reprezentacije Švajcarske Granit Džaka provocirao je srpske fudbalere i navijače "performansima" u pobjedama svog državnog tima na Mundijalima u Rusiji i Njemačkoj, da bi u subotu u Leskovcu doživio poraz. Srbija je pobijedila 2:0, a Džaka uprkos zvižducima sa tribina nijednog trenutka nije pretjerao kao što zna, čak je i teren napustio pozdravljajući srpske igrače i selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Očigledno mu je i selektor Murat Jakin skrenuo pažnju da mu treći put neće progledati kroz prste, pošto je već bio na tankom ledu kod navijača reprezentacije Švajcarske zbog isticanja politke, a istovremeno je potpuna druga stvar provocirati u Leskovcu u odnosu na neutralni teren.

Bilo kako bilo, Džaka je potpuno utučen otišao u svlačionicu, a njegov saigrač Manuel Akanđi na društvenim mrežama podijelio je fotografiju koja govori istinu o tome kako se osjećao zbog poraza. Pogledajte kako su utučeni Švajcarci:


I to je samo jedan od dokaza da Liga nacija nije nebitno takmičenje, pošto su Švajcarci "zakucani" na dno tabele i čeka ih selidba u niži rang, dok će imati i težak zadatak da zadrže mjesto u prvom šeširu za žrijeb za Svjetsko prvenstvo u SAD, Kanadi i Meksiku.

Što se tiče Granita Džake, njega nisu pretjerano kritikovali u Švajcarskoj, sem zbog toga što je odbio da izvede jedanaesterac. Po odlasku Džerdana Šaćirija u penziju, odluka je baš na Džaki, ali se fudbaler porijeklom sa Kosmeta možda i uplašio izazova.

Zato je predao loptu Brilu Embolou, čiji je šut odbranio Predrag Rajković, pa je Švajcarska ostala na "nuli" u Leskovcu: "Embolo je dobar momak, trudi se, žrtvuje se za tim u svakom trenutku... Ali, tražio je da ispadne heroj. Preuzeo je odgovornost, ne možete da budete ljuti na njega. Granit Džaka i Manuel Akanđi odlučuju. Ako jedan od njih želi da šutira, neka šutira, ako ne želi - onda kapiten odlučuje ko će", poručio je selektor Jakin.

Podsjetimo, u utorak se Srbija sastaje sa Španijom u okviru četvrtog kola Lige nacija, a Švajcarska igra sa Danskom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!