Fudbal

Luka Modrić molio da ostane u Realu, ali sada je kraj: Saopštili mu da stiže upola mlađi za 130 miliona

Florijan Virc će naslijediti Luku Modrića u Real Madridu od naredne sezone, pišu španski mediji.

Izvor: EPA-EFE/Piotr Nowak

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić uspio je ovog ljeta da produži ugovor sa Real Madridom, iako je dobro poznata praksa u "kraljevskom klubu" da ne zadražavaju fudbalere njegovih godina. To su na svojoj koži, i to u mnogo ranijem dobu, osjetili već Kristijano Ronaldo, Serhio Ramos, Iker Kasiljas i drugi, ali su sa Modrićem napravili izuzetak.

Kako se Modriću i dalje ne ide u penziju, i htio bi da "potraje" još jedno ljeto kako bi se oprostio nakon Svjetskog prvenstva 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi, tražio je ugovor na još godinu dana. Ipak, kako sada stvari stoje, to neće dobiti. Razlog su prije svega njegove godine, ali i činjenica da je Real Madrid smislio već ko će ga zamijeniti od narednog ljeta, pa tako njegove usluge više neće biti potrebne.

U pitanju je Florijan Virc iz Bajer Leverkuzena koji, iako ofanzivniji igrač od Modrića, stiže kao zajednička želja predsjednika kluba Florentina Pereza i najvjerovatnije novog trenera - Ćabija Alonsa. Naravno, Alonso je od Virca stvorio jednog od najboljih igrača današnjice, pa bi tako ruku pod ruku trebalo da dođu idućeg ljeta iz Njemačke.

Očekuje se da Real Madrid "razbije kasu" i plati više od 130 miliona za Virca i da ga tako "ukrade ispred nosa" Bajernu koji ga je takođe želio u svojim redovima. Ipak, Virce je takođe bliži ideji da napusti Bundesligu i okuša se u jačem takmičenju, dok isto tako ne bi želio da iznervira navijače prelaskom u klub sa kojim će se i ove godine boriti za titulu. Ne bi bio prvi, ali kada se već interesuje Real Madrid, nema dilemu.

Mladi fudbaler (21) je ove sezone postigao već šest golova za Bajer i ostaje da se vidi da li će ga u Real Madridu zaista koristiti malo povučenije, na Modrićevoj poziciji, kao što je i sam Hrvat doživio transformaciju dolaskom iz Totenhema, sada već davne 2012. godine. 

Ove sezone Modrić igra još manje nego ranije, pa je tako sakupio 562 minuta u 12 nastupa, uglavnom ulazivši sa klupe. Zabilježio je dvije asistencije i u 40. godini želi da dokaže da je još za vrhunski nivo.