Fudbal

Na "Marakani" se obrukao, sad je prvi špic Njemačke: Pamti se kako mu je Borjan skinuo zicer! (Video)

Autor Bojan Jakovljević

Tim Klajndinst je stigao daleko u nekoliko godina od meča sa Crvenom zvezdom na "Marakani".

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Selekcija Njemačke je u četvrtom kolu Lige nacija savladala Holandiju 1:0 golom Džejmija Levelinga i tako se osamila na vrhu tabele svoje grupe. Startni špic na meču u kome je selektor Nagelsman dosta promiješao karte bio je Tim Klajndinst, dobro poznat navijačima Crvene zvezde!

U novembru 2020. godine ovaj sada 29-godišnji napadač igrao je za Gent i bio je u jako lošoj formi. Ušao je sa klupe u meču Lige Evrope sa Crvenom zvezdom i u 94. minutu meča, duboko u nadoknadi vremena promašio je zicer! Crvena zvezda je vodila sa 2:1, a Milan Borjan mu je praktično uhvatio živu loptu! Poslije centaršuta sa desne strane imao je 194 centimetra visoki špic praktično prazan gol, ali nije pogodio. 

Klajndinst je karijeru počeo u Kotbusu, zatim je četiri godine igrao za Frajburg, pa za Hajdenhajm. Niko nije vjerovao da će ući u nacionalni tim, ali dobra forma u Hajdenhajmu poslije povratka iz Genta i sjajan start sezone u Borusiji Menhengladbah natjerali su selektora da ga pozove. Podsjetite se njegovog promašaja na "Marakani", od sedmog minuta snimka pa nadalje:

Crvena zvezda - Gent
Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

On je inače bio na U20 Prvenstvu svijeta na Novom Zeladu koje je Srbija osvojila, a gdje je Njemačka ispala u nokaut fazi od Malija u četvrfinalu. Sada je debitovao u pobjedi svog tima nad Bosnom i Hercegovinom, a ovo mu je bio drugi meč u nacionalnom timu.