Fudbal

"Kaže reci šta misliš, čim sam došao - opomena": Mitrovića jedna stvar posebno iznervirala u Španiji

Autor Milutin Vujičić

Aleksandar Mitrović o suđenju na meču Srbije i Španije u Kordobi.

Izvor: FSS/Screenshot

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Kordobi od Španije (3:0), a situacija je mogla da bude i drugačija da je naš najbolji strijelac Aleksandar Mitrović uspio da realizuje i jedinu našu šansu u 54. minutu. Na pas Koste Nedeljkovića, mogao je da ubaci loptu u mrežu, ali ju je očajno zahvatio i odmah se uhvatio za glavu.

Ubrzo poslije toga Španija je došla do drugog, pa i trećeg gola, a na kraju smo dobro i prošli zbog "mora" šansi koje su stvorili igrači domaće reprezentacije: "To je fudbal, posebno protiv velikih reprezentacija, imaš jednu-dvije šanse, ako ne iskoristiš - stiže kazna. Mi njih nismo za promašen penal, ali oni nas jesu za moj promašaj. Idemo dalje, imamo dvije bitne utakmice, imamo malih problema sa kartonima, ali veliko je ovo iskustvo. Živi smo još u Ligi nacija", poručio je Mitrović za FSS.

Istakao je da je utakmica bila jako teška i zahtjevna, da su Španci pokazali da su najbolji u Evropi s razlogom, a ono što mu je smetalo je što su donekle imali i pomoć glavnog sudije Danijela Štefanskog iz Poljske. Čak je i Mitrović dobio žuti karton jer mu je prigovorio za penal.

"Šta smo pričali? Ma, ništa... Malo je, znate kako, kad igrate sa Španijom u gostima, mala je to pomoć koju imaju. Na terenu se osjeti da je svaki mali faul, da je na njihovu stranu, da je suđenje domaće. Prije utakmice mi je rekao da kao kapiten mogu da pričam sa njim, da mu kažem šta mislim, samo da ne pravimo grupu... Čim sam prišao - dao mi je žuti karton!", nasmijao se Mitrović zbog reakcije arbitra.

Podsjetimo, Srbija će biti oslabljena u novembru na gostovanju Švajcarskoj u Cirihu (15. novembar) kada zbog kartona neće biti Strahinje Erakovića i Strahinje Pavlovića, ali Mitrović je svjestan da oni ipak nisu Španija - i da sa njima može da se igra. Sa "furijom" prosto nije moglo.

"Nabiju te, hoćeš da igraš, ali te nabiju pozadi i te prve reakcije na izgubljenu loptu su im jako hitre. Čim smo izašli par puta iz tog prvog presinga, stvorili smo šansu, ali Bože moj. Veliko iskustvo za sve ove mlade igrače koji su tu sa nama, zaključio je.