Fudbal

Leo Mesi nakon het-trika za Argentinu: Sve dok dajem doprinos reprezentaciji, planiram da igram! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Argentinski čarobnjak Lionel Mesi zabilježio je het-trik uz dvije asistencije u pobjedi nad Bolivijom (6:0) u južnoameričkim kvalifikacijama gdje su "gaučosi" na liderskoj poziciji.

Izvor: X - screenshot

Fudbaler američkog Intera iz Majamija Lionel Mesi je na stadionu "Monumental de Nunjez" prvi gol za Argentinu postigao u 19. minutu, da bi u finišu kompletirao het-trik pogocima u 84. i 86. minutu.

Sjajni Argentinac je ukupno postigao 112 golova za "gaučose", a poslije meča je bio presrećan.

"Veoma je lijepo igrati kod kuće dok osjećam naklonost argentinskih navijača. Emotivno je kad čujete ljude koji uzvikuju moje ime. Svi uživamo u povezanosti sa navijačima i volimo da igramo kod kuće", rekao je Mesi za "ESPN" i dodao da još ne zna kada će u penziju.

"Nisam odredio datum ili rok za svoju budućnost. Samo uživam u svemu ovome. Emotivniji sam nego ikad i uzimam svu ljubav od ljudi jer znam da ovo mogu biti moje posljednje utakmice".

Naredni Mundijal će se održati 2026. godine u Kanadi, SAD-u i Meksiku. Argentina ima još dvije utakmice kvalifikacija - protiv Paragvaja 14. novembra i pet dana kasnije protiv Perua.

“Drago mi je što sam prisutan i cijenim ove trenutke. S obzirom da sam okružen mlađim saigračima, ponovo se osjećam kao dijete bez obzira na moje godine. Radim glupe stvari jer se osjećam tako ugodno. Sve dok zadržim taj osjećaj i mogu da dajem doprinos timu, planiram da budem njen dio i uživam u [reprezentaciji]."

Argentina je ubjedljivo prva sa 22 boda, Kolumbija ima 19, Urugvaj i Brazil dijele treće mjesto sa 16, Ekvador i Paragvaj imaju 13, Bolivija je na 12, a prva "ispod crte" je Venecuela sa 11.

(MONDO)