• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dibala uzeo Mesijevu "desetku", pa postigao golčinu: Sjajan povratak u dres "gaučosa" (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Argentina ubjedljivo porazila Čile, a Paulo Dibala postigao odličan pogodak.

 Paulo Dibala Izvor: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Kakav povratak Paula Dibale u reprezentaciju Argentine!

Iste noći kada je nosio dres sa brojem 10, koji obično nosi Lionel Mesi, fudbaler Rome postigao je prelijep gol u pobjedi Argentine protiv Čilea.

Dibala je postigao poseban gol kako bi kompletirao pobjedu Argentine 3:0 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Noseći dres sa brojem 10, koji inače pripada Mesiju, zvijezda Rome je takođe pogodila lijevom nogom.

"Znam da ovo nije moj dres, Leov je“, rekao je Dibala nakon meča.

Na trenutak je djelovalo kao da je Mesi igrao u Buenos Ajresu. Treba napomenuti da zvijezda Inter Majamija nije pozvana za septembarski međunarodni termin zbog povrede članka koju je zadobio tokom finala Kopa Amerike 2024. godine između Argentine i Kolumbije. Upravo je ovo takmičenje odlukom selektora propustio Dibala.

Ali umjesto da sačuvaju kultni broj 10, Lionel Skaloni i njegov stručni štab odlučili su da pruže Dibali priliku da nosi ovaj legendarni dres. Bivši igrač Juventusa je opravdao očekivanja.

Pogledajte Dibalin gol:

Govoreći za medije uoči septembarskih susreta, Skaloni je jasno stavio do znanja da je Mesi i dalje argentinski broj 10, čak i ako je na red došlo da drugi igrači nose taj broj tokom njegove odsutnosti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Kada Mesi nije bio dostupan, broj 10 su nosili Korea i drugi igrači. To nije problem; znamo da broj 10 ima svog vlasnika", rekao je Skaloni misleći na Mesija.

I Dibala to tako vidi, ali u međuvremenu dokazuje da je dres u dobrim rukama. Nakon što je pomogao Argentini da deklasira Čile, vezista će pokušati da ostavi svoj pečat i protiv Kolumbije u utorak, 10. septembra.

Preostala dva gola postigli su Aleksis Mek Alister i Hulijan Alvarez. Argentina je trenutno prva na tabeli sa učinkom od šest pobjeda i jednim porazom, ispred Urugvaja, Kolumbije, Venecuele... Brazil je tek na šestom mjestu.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC