Premijer liga BiH

Zrinjski se namučio protiv Radnika, Nemanja Bilbija se vratio na teren!

Autor Nebojša Šatara

U zaostaloj utakmici trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zrinjski je teže od očekivanog savladao bijeljinski Radnik - 2:0 (1:0).

Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

Mostarski Zrinjski je u srijedu ugostio Radnik iz Bijeljine u zaostalom meču prvenstva BiH.

I poslije dosta muke "plemići" su zabilježili pobjedu, sedmu ove sezone, četvrtu u nizu, pogocima Nardina Mulahusejnovića i Davida Čambera, za potvrdu liderske pozicije na tabeli ispred banjalučkog Borca, koji ima tri boda manje.

ZRINJSKI - RADNIK 2:0 (1:0)

Od samog starta, izabranici Marija Ivankovića su dominirali i stvarali šanse od kojih je najbolju propustio Fran Topić u 17. minutu, kada je goste iz Semberije spasila stativa.

Šest minuta kasnije, Zrinjski je poveo.

Nakon centaršuta Marijana Ćavara iz kornera, Nardin Mulahusejnović je najviše skočio i glavom pogodio mrežu Semberaca - 1:0.

Mogli su domaći da udvostruče prednost u 26. minutu, ali je šut Stefana Surdanovića iz izgledne situacije odbranio golman Radnika Filip Samurović.

S druge strane, tim Velibora Đurića je imao samo jednu priliku i to u finišu poluvremena, kada je golman Zrinjskog Marko Marić zaustavio udarac Đorđa Pantelića.

U nastavku su fudbaleri Radnika u nekoliko navrata zaprijetili u namjeri da stignu do izjednačenja, ali se u 72. minutu zatresla njihova mreža.

Ponovo je nakon brzog prodora Marija Ćužea, Mulahusejnović savladao Samurovića, međutim gol je poništio sarajevski sudija Nihad Ljajić zbog ofsajda, što je potvrđeno u VAR sobi.

Semberci su u 82. minutu bili veoma blizu izjednačenja, Pantelić je pobjegao odbrani i šutirao, ali lopta je prozujala tik pored stative.

Pet minuta kasnije, uslijedile su ovacije cijelog stadiona "Pod Bijelim brijegom" - Nemanja Bilbija se poslije pet mjeseci pauze zbog povrede vratio na teren, ušao je u igru umjesto strijelca jedinog gola Mulahusejnovića.

Zrinjski je potvrdio pobjedu u sudijskoj nadoknadi poslije kontranapada Ćužea, koji je istrčao sam ispred golmana Radnika, ali je nesebično asistirao Davidu Čamberu, rezervisti, kojem nije bilo teško da ćušne loptu u mrežu - 2:0.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Mašić, Ćorluka, Mulahusejnović, Malekinušić, Ivančić, Surdanović, Topić, Ćavar, Tičinović. Trener: Mario Ivanković

RADNIK: Samurović, Josipović, Krajišnik, Vasić, Crepaldi, Pantelić, Gavrić, Perišić, Mehanović, Teodorović, Maričić. Trener: Velibor Đurić

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)