Fudbal

Vlahoviću iz Hrvatske stigle riječi kakvima se nije nadao: Jedan je od najboljih, daće i 30 golova!

Autor Bojan Jakovljević

Dušan Vlahović dobio pohvale od hrvatskog trenera.

Izvor: Cristiano Barni / Shutterstock Editorial / Profimedia

U osmom kolu Serije A Juventus će dočekati Lacio. Poslije sjajnih mečeva Dušana Vlahovića logično je očekivati da će Srbin imati važnu ulogu i u ovoj utakmici. Uoči susreta o napadaču je pričao i trener Igor Tudor.

Tudor je nosio dres Juventusa od 1998. do 2007, a potom je bio trener Lacija, pa je Hrvat bio prava osoba da prokomentariše predstojeći susret. Već je najavio da očekuje dobar meč i da će biti zanimljivo gledati dvojicu novih trenera koji su već krenuli dobrim putem, ali je posebno istakao i napadača Juventusa.

"Ne želim da dijelim savjete nekome ko zna da radi svoj posao kao što je to Juventusov direktor Kristijano Đuntoli. Izabrao je pravog trenera za Juventus i Vlahovića. Po mom mišljenju Dušan je jedan od najjačih napadača u ligi. Možda nije bio precizan u nekim situacijama, ali je dao dosta golova. I tek će da ih daje. Mislim da ove sezone može da postigne od 25 do 30 golova", zaključio je Tudor za Tutosport. 

Vlahović se nalazi u sjajnoj formi, u posljednja tri meča je upisao golove. Protiv Kaljara je bio precizan sa linije penala, a prethodno je dva puta zatresao mrežu Lajpciga u pobjedi svog tima u drugom kolu Lige šampiona. U susretu sa Đenovom Juventus je bio ubjedljiv i slavio 3:0, a Vlahović je ponovo postigao dva gola, prvi iz penala, a onda i drugi u 55. minutu.

Juventus i Lacio će se sastati u subotu od 20.45. "Stara dama" u meč ulazi sa tri pobjede i četiri remija u domaćem prvenstvu, odnosno bez poraza, dok Lacio ima pobjedu više, ali i jedan izgubljeni meč i jedan neriješen - protiv Milana. Juventus trenutno zauzima treću poziciju na tabeli Serije A, dok se plavo-bijeli nalaze na četvrtom mjestu.