Fudbal

Da li ga prepoznajete? Legenda njemačkog fudbala i multimilioner, a radi u rudniku!

Autor Nebojša Šatara

Znate li ko je na slici? Teško da ćete pogoditi!

Izvor: Instagram/lukaspodolski

U radničkom odijelu, sa šljemom i sav umazan ugljem, baš teško biste prepoznali bivšeg svjetskog šampiona da ste ga vidjeli u ovom izdanju. Nekadašnji dugogodišnji reprezentativac Njemačke Lukas Podolski je iskoristio slobodno vrijeme da posjeti rudnik u Poljskoj u mjestu Bielsovice.

"Bog vas blagoslovio, nemojte nikada zaboraviti odakle ste došli" napisao je bivši napadač Kelna, Bajerna iz Minhena, Arsenala, Intera i Galatasaraja uz sliku iz rudnika. Podoski je inače nedavno odigrao posljednji meč i oprostio se od fudbala u Kelnu.

Trenutno se bavi ugostiteljstvom jer ima lanac od više od 30 lokala koji prodaju kebabe. "Težak" je oko 200.000.000 evra, ali očigledno nije zaboravio da je potekao iz radničke porodice. "Mislim da je kebab još uvijek jako jeftin, ali morali smo da podignete cijene. Kad odete u piceriju, platite picu oko 10 evra, a sve što imate je tijesto, sos od paradajza i malo sira. Meni u Mekdonaldsu platićete jednako kao i u mojem restoranu ili čak i više, a tamo ćete dobiti nekvalitetno s**nje od hrane", poručio je Podolski na društvenim mrežama dok je objašnjavao zašto diže cijene. Pogledajte kako je izgledao nakon izlaska iz rudnika: 

 Podolski je rođen u Glivicama u Polsjkoj, a počeo je da igra fudbal u Kelnu. Zatim je otišao u Bajern, pa se vratio u Keln. Igrao je za Arsenal, Inter i Galatasaraj i poslije nekolko godina u Aziji prvi put je zaigrao u Posjoj za Gornik iz Zabrža. Za Njemačku je na 130 mečeva dao 49 goova, a u karijeri ima osvojeno Svjetsko prvenstvo 2014. Takođe je osvojio Bundesligu, njemački kup, FA kup, Komjuniti šild, turski kup i superkup. 

(MONDO)