• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni fudbaler postao "kralj kebaba": Težak je 200 miliona evra, a kad vidite koliko naplaćuje...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Lukas Podolski je odlučio da paralelno sa fudbalskom karijerom misli i o bizinisu i to se isplatilo.

 Lukas Podolski prodaje kebabe Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Mnogi ne znaju da se slavni njemački fudbaler Lukas Podolski (38) i dalje bavi fudbalom i to u rodnoj Poljskoj gde igra za Gornjik Zabže, a još manje je onih koji znaju da je paralelno sa igračkom karijerom razvio i ozbiljan biznis. Kako piše poznati engleski tabloid "The Sun", u pitanju je biznis vrijedan 200 miliona evra i Podolski bez ikakve sumnje može da ponese nadimak "kralj kebaba".

Sve je počelo još prije nekoliko godina kada je otvorio svoj prvi restoran u kome je prodavao kebabe i nazvao ga "Mangal Doner", da bi u međuvremenu pokazao da ga preduzetnički duh nije izdao. Osjetio je da u ovom poslu ima prostora za njega i od tada njegova "franšiza" kebaba posluje u nekoliko zemalja.

Prema pojedinim informacijama, Podolski je otvorio čak 30 kebab restorana i posebno je popularan u Njemačkoj, a zbog inflacije nedavno je morao da podigne cijene. Tako je obični kebab sa pet evra poskupio na 7,90, što je naravno u startu razočaralo sve koji kupuju kod njega, ali kako to već biva - ubrzo su se pomirili sa cijenama i nastavili da kupuju kao što su i do sada, pa je tako biznis poznatog fudbalera samo nastavio da raste.

Izvor: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

"Mislim da je kebab još uvijek jako jeftin, ali morali smo da podignete cijene. Kad odete u piceriju, platite picu oko 10 evra, a sve što imate je tijesto, sos od paradajza i malo sira. Meni u Mekdonalsku platićete jednako kao i u mojem restoranu ili čak i više, a tamo ćete dobiti nekvalitetno s**nje od hrane", poručio je Podolski na društvenim mrežama dok je objašnjavao zašto diže cijene.

Podolski je inače najbolje partije u karijeri pružao u dresu Njemačke, zemlje u kojoj nije ni rođen. Postigao je čak 49 golova za "pancere", a u klupskoj karijeri najbolji je bio u dresu Kelna za koji je igrao u više navrata. Takođe, bio je i član Bajerna, Arsenala, Intera, Galatasaraja, Visel Kobea, Antalijaspora i na kraju Gornjika Zabžea. U ovom poljskom klubu je od 2021. godine i sigurno će u njemu završiti karijeru, a ima ugovor na još godinu dana.

Ove sezone postigao je tek tri gola i ima još tri asistencije i utisak je da je možda i sam možda previše "poletio" na kebabe, pa je daleko od prepoznatljive forme.

(MONDO - M.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC