• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema zime poslije kraja karijere: Njemački golgeter poljskog porijekla osvaja svijet s turskim kebabom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Njemački fudbaler poljskog porijekla Lukas Podolski nastavlja osvajati njemačko tržište lancem doner kebab restorana "Mangal Kebab", a cilj je izaći i na svjetsko tržište.

 lukas podolski lanac kebab restorana (foto) Izvor: Anadolija/Mesut Zeyrek

Podolski je prije nekoliko godina u partnerstvu s turskim biznismenom Metinom Dagom u Kelnu otvorio prvi kebab restoran, a danas širom Njemačke radi ukupno 16 restorana. Cilj dvojice uspješnih biznismena je izlazak i na svjetsko tržište.

Možda će vas zanimati

U Berghajmu, rodnom gradu Podolskog, dvadesetak kilometara zapadno od Kelna, sinoć je otvoren 11. restoran na području tog grada. Osim Podolskg i Daga, svečanosti su prisustvovali načelnik grada Volker Misler, brojne zvanice, kao i mnogobrojni građani.

Prije ceremonije otvorenja Podolski je rekao novinarima kako Dag nije samo njegov poslovni partner već i prijatelj, te kako je to zapravo jedan od faktora njihvog uspjeha.

"Odrastao sam u Berghajmu, gdje već postoji sportski park koji nosi ime Lukas Podolski. Ovdje sam napravio prve korake u karijeri. Zbog toga sam jako vezan za Berghajm. Ovdje žive moji prijatelji, porodica, roditelji. Jako sam sretan što sam ovdje otvorio poslovnicu. Mjesto je veliko i jako lijepo, nadam se da će i ljudi biti zadovoljni", kazao je Podolski, koji je potom goste poslužio donerom.

Na svečanosti je bio prisutan i veliki broj fanova popularnog fudbalera, koji su ovu priliku iskoristili i za fotografiju s Podolskim.

Metin Dag je takođe rekao da je zadovoljan što su uspjeli turski doner učiniti popularnim kod Nijemaca, te kako će nastojati da "Mangal Doner" dođe do ljubitelja donera širom svijeta, prenijela je agencija "Anadolija".

Golgeter iz Njemačke je sa reprezentacijom bio prvak svijeta 2010. godine, trenutno je igrač Antalijaspora u Turskoj, ali pitanje je koliko dugo će još igrati pošto mu je 35 godina.

U klupskoj karijeri je još branio boje Kelna, Bajerna, Arsenala, Intera, Galatasaraja i japanskog Visel Kobea za koji je igrao tri sezone.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC