Fudbal

Željezničar s optimizmom stiže u Banjaluku: Neće biti lako, ali pokušaćemo da se vratimo neporaženi

Autor Bojan Jakovljević

Trener Željezničara Denis Ćorić najavio je derbi meč protiv banjalučkog Borca.

Izvor: Adem Catic / FKZ.ba/www.fkzeljeznicar.ba

Borac će u derbiju 10. kola Premijer lige BIH ugostiti Željezničar na Gradskom stadionu u nedjelju od 19.45, a predstojeći meč najavio je i trener Sarajlija Denis Ćorić.

"Pauzu smo iskoristili da neke igrače dignemo na viši nivo po pitanju fizičke spreme, momci su zaista dobro radili, odigrali smo i prijateljsku utakmicu u Olovu. Kada su očekivanja u pitanju, uvijek idemo da odigramo dobru utakmicu, da se predstavimo u odličnom svjetlu, da pokušamo s jednim gardom i motivom da se iz Banjaluke vratimo neporaženi. Znamo da neće biti lako, Borac je u dobroj formi, imaju odličnu ekipu, širok roster, ali kako momci rade, meni za pravo daje da možemo očekivati dobru utakmicu sa naše strane", naglasio je Ćorić.

Nemanja Cavnić i dalje je povrijeđen i to je ono što brine trenera sarajevskih "plavih". Mladi Ognjen Laušević takođe nije u kadru.

"Već duže vrijeme Cavnić je van stroja, odsutan je zbog povrede kao i mali Lauš. Prve prognoze bile su da ga čeka duža pauza, ali poslije pregleda ustanovljeno je da će se Lauš vratiti prije nego što smo očekivali. Tu je još nekoliko igrača koji su malo roviti, ali to su sve sitne povrede. Ostali su na raspolaganju."

Željezničar se uoči sutrašnjeg meča nalazi na četvrtoj poziciji sa 17 bodova, dok Borac, uz utakmicu manje od sarajevskog tima, ima dva boda više. Nakon dugo vremena, sarajevski tim u Banjaluci će imati podršku svojih navijača, jer je najavljeno da "Manijaci" stižu u grad na Vrbasu.

(MONDO)