Fudbal

Ni Liverpul, ni Siti, ni Dortmund: Isplivalo ime kluba u koji hoće Zvezdin Mesi Andrija Maksimović!

Autor Bojan Jakovljević

Nove informacije transfer-bombi Crvene zvezde iz Njemačke!

Izvor: STUDIO FOTOGRAFICO BUZZI SRL / imago sportfotodienst / Profimedia

Poznati njemački novinar Kristijan Falk objavio je da je Ajntraht iz Frankfurta trenutno najbliži najvećem talentu Crvene zvezde Andriji Maksimoviću (17). "U ovom trenutku, taj klub vodi u trci za Maksimovića i obeštećenje bi moglo da bude 12 miliona evra, plus dodatna tri miliona kroz bonuse", naveo je.

Iako je prethodnih dana i nedjelja nagovještavano da su za "Zvezdinog Mesija" zainteresovani i Liverpul, Mančester siti i Borusija Dortmund, u Maksimovićevom okruženju navodno smatraju da je transfer u takav klub u ovom trenutku "preveliki zalogaj" za 17-godišnjaka.

I to nije sve, jer je navedeno i to da je među zainteresovanim klubovima za Maksimovića i još jedan, manje zvučan premijerligaš - Brajton.

U ovom trenutku, pitanje je koliko ovakve priče zapravo otežavaju situaciju definitivno velikom talentu, koji je i dalje na jednocifrenom broju utakmica za seniorski tim Zvezde (devet). O tome je veoma direktno govorio bivši trener Zvezde Saša Janković.

Zablistao je Maksimović protiv Partizana u derbiju i Intera u Ligi šampiona, ali je meč protiv Monaka pokazao da ga i dalje čeka mnogo rada da bi bio konstantno dobar na najvišem nivou svjetskog klupskog fudbala. I prema informacijama njemačkog novinara, očigledno je da je i fudbaler Zvezde toga svjestan, pa bi zato mogao da odabere klub iz kojeg je Luka Jović otišao u Real Madrid za čak 63 miliona evra.

Kada je u pitanju stav Crvene zvezde, generalni direktor Zvezdan Terzić rekao je da Maksimović u ovom trenutku nije na prodaju i da ona nije ni moguća prije juna, kada će fudbaler iz Novog Pazara napuniti 18 godina.