Fudbal

"U Partizanu izmišljali radna mjesta, kao socijalna ustanova": Ljajić otkrio i kome se duguje 4,5 miliona evra!

Autor Dragan Šutvić

Rasim Ljajić otvoreno je govorio o svim problemima u Partizanu.

Izvor: SS/© MN press, all rights reserved

Rasim Ljajić došao je na čelo fudbalskog kluba Partizan, odmah je doveo Peđu Mijatovića i Danka Lazovića da upravljaju sportskim sektorom kluba. Prva njihova odluka je smjena Ivice Ilieva, a subota je crno-bijeli dan. Prvo će u Humskoj igrati fudbaleri sa Čukaričkim (15.55), pa onda košarkaši u Areni sa Krkom (19.'').

Prije svega toga je novi prvi čovjek privremenog organa fudbalske sekcije pričao o raznim temama.

"Najlakše je sjediti na tribinama i kritikovati, može to svako. Ovo je za mene izazov i da ne mislim da je moguće da se napravi rezultat, ne bi prihvatio. Jedina pozitivna stvar trenutno je što ne može gore", rekao je Ljajić za "Dnevni avaz".

Istakao je da ima "milion stvari" koje moraju da se poprave.

"Kada je infrastruktura u pitanju sve je u raspadu. Omladinska škola mora da bude fabrika za proizvodnju igrača, bez toga nijedan klub ne može da opstane. Moramo da izborimo plasman u Evropu, bez toga nema novca ni transfera, na tom putu moramo da režemo troškove. Sedam godina Partizan nema titulu, Zvezda uzima pjetliće, pionire, kadete, a po toj školi smo bili poznati. Bilo je i promašaja sa dovođenjem igrača. Sada imamo neke koji primaju po 50-60.000 evra, a ne da nisu prevaga nego su rezerve ili nisu u sastavu. Imamo i dugovanja prema agencijama i menadžerima od 4,5 miliona evra."

"319 zaposlenih, kao socijalna ustanova"

Potvrdio je da je u klubu trenutno zaposleno 319 ljudi.

"Ovo je sada kao socijalističko preduzeće iz 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka. Kao neka društvena svojina gdje radio ili ne, primaš platu. Postoji pozicija šef portira, a imaju četiri portira. Izmišljana su radna mjesta i razumijem da postoji strah i prezir sad kada smo došli u klub, jer sam rekao da nema spasa bez racionalizacije."

Biće dosta promjena.

"Partizan je sada u stanju socijalne potrebe. Do sada je bio kao socijalna ustanova koja je zbrinjavala prijatelje, rođake, bivše igrače i zato je došao u ovakvu situaciju."

Nada se velikoj podršci navijača na meču sa Čukaričkim.

"Očekujem 10.000 ljudi na stadionu, što je veoma važno. Osim prekida bojkota pozvali su sve da dođu na stadion i da pruže podršku. To je od velike važnosti i za igrače na terenu i za kreiranje ambijenta. Bitno je i to, jer je ovdje nada izgubljena, nema pozitivne energije", zaključio je Ljajić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!