Premijer liga BiH

Zrinjski nastavio seriju u Tuzli, Slobodu "oštetio" sarajevski arbitar!

Autor Nebojša Šatara

Mostarski Zrinjski nastavio je seriju pobjeda i u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izvor: Facebook/HŠK Posušje

Zrinjski je minimalnim rezultatom na subotnjem gostovanju Slobodi stigao do devete prvenstvene pobjede, šeste uzastopne, u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

SLOBODA - ZRINJSKI 0:1 (0:1)

Mostarci su od samog početka meča na "Tušnju" dikrtirali tempo i napadali gol Elvira Trake, koji je u nekoliko navrata dobro intervenisao i spasio Tuzlake.

Najbolju priliku imali su "plemići" u osmom minutu kada je golman Trako odlično odbranio udarac Nardina Mulahusejnovića nakon proigravanja Marija Ćužea.

Josip Ćorluka je takođe imao dobru priliku za Zrinjski nakon dodavanja Stefana Surdanovića u 28. minutu, ali je katastrofalno šutirao - lopta mu je prošla preko noge i završila daleko od gola Slobode.

Deset minuta kasnije, sijevnula je desnica Stefana Surdanovića sa 20-ak metara, koja je završila u tuzlanskoj mreži! Traku je lopta uhvatila na krivoj nozi i kapiten Slobode je samo pogledom ispratio ka golu. Bio je to prvenac internacionalca iz Srbije u dresu mostarske ekipe - 0:1.

Do odlaska na odmor u poluvremenu, imali su "plemići" još par polušansi, ali se rezultat nije mijenjao. 

U nastavku duela viđena je dosta bolja igra Slobode, koja je pokušala da stigne do izjednačenja, a najbolju šansu imali su u 64. minutu.

Zrinjski se tada spasio zahvaljujući greški sarajevskog sudije Admira Musića, koji je svirao prekršaj nad Dženanom Haračićem, iako je trebao da pusti prednost s obzirom da bi se Tuzlaci našli u mat poziciji pred golmanom "plemića" Markom Marićem.

U posljednjih 10-ak minuta, zaigrao je i Nemanja Bilbija, koji se polako vraća u formu nakon duge pauze zbog povrede, ali Banjalučanin nije u subotu bio u prilici da zatrese mrežu Trake.

Ipak, ostalo je 0:1 za nova tri boda gostiju iz Mostara za učvršćivanje na prvom mjestu, dok su domaćinu ostale brige i nakon što je ekipu preuzeo Zlatan Nalić. Sloboda je ubjedljivo na posljednjoj poziciji sa samo dva osvojena boda.

SLOBODA: Trako, Ignjatović, Husejinović, Cvijanović, Kurtalić, Janketić, Čajić, Osmanković, Dubačkić, Mulalić, Haračić. Trener: Zlatan Nalić

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Kiš, Mulahusejnović, Surdanović, Ćuže, Topić, Ćavar, Šunjić, Tičinović. Trener: Mario Ivanković

PREMIJER LIGA BiH - 11. kolo

Subota:

Sloga Meridian - GOŠK 2:0 (2:0)
/Popara 27, Đekić 45/

Sloboda - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Surdanović 36/

Velež - Posušje (20.45)

Nedjelja:

Igman - Sarajevo (13.00)

Ponedjeljak:

Široki Brijeg - Borac (18.00)

Odigrano u petak:

Željezničar - Radnik 2:0 (0:0)
/Boljević 90+3, 90+7/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt