Fudbal

Mančester junajted otpustio trenera: Donio im trofej, dobio novi ugovor, pa ga smijenili!

Erik ten Hag je dobio otkaz u Mančester junajtedu poslije poraza od Vest hema (2:1).

Izvor: Shutterstock

Mančester junajted je smijenio Erika ten Haga poslije poraza od Vest hema (2:1), prenose svetski mediji. Već dugo je Ten Hag bio na ivici otkaza, iako je ljetos osvojio FA Kup sa "crvenim đavolima" i dobio je novi ugovor, međutim nije unapredio igru i smijenjen je jer je njegova ekipa bliža zoni ispadanja nego tituli.

Junajted je doživio već četiri poraza u Premijer ligi i pao je na 14. mjesto na tabeli, dok nema pobjedu već tri remija u Ligi Evrope protiv Tventea, Porta i Fenerbahčea. Na sve to, ni klima oko Erika ten Haga nije na dobrom nivou već neko vrijeme, prosto jer je navijačima dosta izgovora. Konstantno ih je dovodio u zabludu i pokušavao da uspjehe temelji na Liga kupu iz 2023. i FA Kupu iz 2024. godine, što nikako ne može da zadovolji apetite navijača jednog od najvećih klubova svijeta.

Tako će se dati u potragu za devetim trenerom od penzije Aleksa Fergusona, pošto ga na dostojan način nisu naslijedili ni Mojes, Gigs, Van Gal, Murinjo, Solskjer, Kerik, Rangnik, a ni Ten Hag. Funkciju trenera će privremeno od njega preuzeti pomoćnik i bivši napadač kluba Rud van Nistelroj, ali vjerovatno dok u novembru ne pronađu novo rješenje.