Fudbal

Riberi odgurnuo pomoćnog sudiju i očekuje kaznu: Izvinjavam se svima!

Autor mondo.ba

Francuski veteran iz Fiorentine Frank Riberi odgurnuo je pomoćnog sudija tokom sinoćnjeg meča sa Lacijom (1:2) zbog čega mu prijeti kazna.

Lacio je slavio u Firenci u utakmici devetog kola Serije A, a nakon pogotka Ćire Imobilea za pobjedu, kamera je snimia francuskog internacionalca kako dva puta gura linijskog arbitra dok je odlazio s terena stadiona "Artemio Franki".

Italijanska Serija A potvrdila je da je Riberi nakon toga dobio crveni karton iako je sudija prethodno odsvirao kraj, pa će vjerovatno biti još dodatno sankcionisan na nekoliko utakmica neigranja.

U šampionatu Italije posebno su rigorozni kad je riječ o bilo kakvom fizičkom kontaktu igrača sa sudijama, a sam RIberi se u ponedjeljak izvinio javnosti.

"Stvarno mi je žao zbog onog sinoć. Izvinjavam se saigračima, treneru i navijačima. Izvinjavam se i gospodinu (Mateu) Paseriju jer sam na kraju meča bio vrlo uznemiren i tužan i nadam se da će on shvatiti moje raspoloženje", rekao je Francuz.

"Uvijek želim da ostanem na terenu i pomognem saigračima, jer sam došao u Firencu zbog ovog grada i ovog kluba, i mislim da bi Fiorentina trebala dobiti identičan tretman kao i drugi klubovi za sjajan posao radimo svaki dan".

Zbog incidenta, kaznu je najavila i Fiorentina, odnosno njen predsjednik Roko Komiso, izjavivši da je Riberi neprimjereno reagovao iako je napomenuo da je cijelu situaciju "zakuvao" sudija.

"Riberi je bio nervozan i to što je učinio je pogrešno, čak i ako je imao dobar razlog. Vidjećemo kako ćemo riješiti ovaj slučaj. Ali sve se dogodilo zbog prekršaja koji nije dosuđen. Zašto postoji VAR ako se ne koristi? Isto je bilo i protiv Napolija", rekao je prvi čovjek "ljubičastih".

Riberi je prethodnog ljeta iz Bajerna stigao u Fiorentinu i u septembru je proglašen za najboljeg igrača mjeseca u Seriji A.