• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laciju prija Firenca - Imobile nastavio da ''rešeta''

Autor mondo.ba

Rimljani su u finišu meča stigli do minimalnog trijumfa na stadionu "Artemio Franki", a lako je moglo da bude i ubjedljivije

Lacio je poveo u Firenci i krenuo ka petoj pobjedi na ovom terenu na posljednjih sedam utakmica, Kjeza je uzvratio, ali je u finišu meča asistent kod vodećeg gola Lacija svojim desetim ovosezonskim golom utišao domaće tifoze i preuzeo stvar u svoje ruke, baš kao što je uradio i u prošlom kolu, spasivši svoj tim poraza od Atalante:

FIORENTINA – LACIO 1:2 (1:1)
/Kjeza 28 – Korea 22, Imobile 89/

Na posljednjih šest utakmica u Firenci, tim sa Olimpika trijumfovao je čak četiri puta (posljednji put 14. aprila prošle godine), a nadu "nebeskoplavima" da će i ovog puta uzdignutih ruku napustiti "Artemio Franki" donio je Hoakin Korea pogotkom u 22. minutu.

Argentinac je prilikom asistencije Ćire Imobilea izbjegao ofsajd poziciju, iako je arbitar Marko Gvida, koji je, podsjetimo, dijelio pravdu na okršaju Totenhema i Crvene zvezde prije pet dana, morao da pogleda snimak te situacije kako bi se uvjerio da je sve bilo regularno.

I bilo je – Korea je u pravi čas pobjegao odbrani "viole", a potom prevario Bartolomeja Dragovskog, obišao ga i rutinski pospremio loptu u mrežu.

Samo šest minuta kasnije slavile su domaće pristalice.

"Stari lisac" u domaćem sastavu Frank Riberi sve je pripremio Federiku Kjezi, poslavši loptu ka njemu pored tri fudbalera gostujućeg sastava, koji su samo nekoliko sekundi kasnije nijemo posmatrali kako mladi Italijan matira Tomasa Strakošu.

Nisu do kraja tog, ali ni za cijelo drugo poluvrijeme ni jedni ni drugi napravili ništa što bi njihove navijače na tribinama, ali i gledaoce kraj malih ekrana, primoralo na neku "ekstremnu" reakciju.

Ataci kako "ljubičastih" tako i "nebeskoplavih" bili su izuzetno jalovi, a za nijansu konkretniji bio je šut Fiorentininog Gaetana Kastrovilija u 80. minutu.

Takvo stanje na terenu trajalo je do pretposljednjeg minuta regularnog dijela, kada je ove sezone sjajni Imobile postigao svoj, kako rekosmo, deseti ovosezonski pogodak na asistenciju Džordana Lukakua, koji je prethodno bez prekršaja oduzeo loptu Rikardu Sotilu, što su potvrdili i arbitri iz kontrolne sobe.

Trijumf "lacijala" mogao je da bude i ubjedljivi, ali Felipe Kaisedo nije u gol pretvorio penal kojem je prethodilo igranje rukom Luke Ranijerija poslije šuta Luisa Alberta, zbog kojeg je mladi član domaćeg sastava dobio drugi žuti karton.

SERIJA A - 9. KOLO

Nedjelja:

Bolonja - Sampdorija 2:1 (0:0)
/Palasio 48, Bani 78 - Gabijadini 64/

Atalanta - Udineze 7:1 (2:1)
/Iličić 21, 43, Mjuriel 33 pen, 48, 75 pen, Pašalić 52, Traore 83 - Okaka 12/

SPAL - Napoli 1:1 (1:1)
/Kurtić 16 - Milik 9/

Torino - Kaljari 1:1 (0:1)
/Zaza 69 - Nandez 40/

Roma - Milan 2:1 (1:0)
/Džeko 38, Zaniolo 58 – Ernandez 55/

Fiorentina - Lacio 1:2 (1:1)
/Kjeza 28 – Korea 22, Imobile 89/

Subota

Leće - Juventus 1:1 (0:0)
/Dibala 49 pen - Mankuzu 55 pen/

Inter - Parma 2:2 (1:2)
/Kandreva 23, Lukaku 51 - Karamo 26, Žervinjo 30/

Đenova – Breša 3:1 (0:1)
/Agudelo 66, Kuame 75, Pandev 79 – Toneli 34/

Igrano u petak

Verona - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Đuričić 49/

TABELA: Juventus 23, Inter 22, Atalanta 20, Napoli 17, Roma 16, Lacio 16, Kaljari 15, Parma 13, Fiorentina Bolonja 12, Torino 11, Udineze 10, Milan 10, Sasuolo (-1) 9, Verona 9, Leće 8, Đenova 8, Breša (-1) 7, SPAL 7, Sampdorija 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC