Fudbal

"Krajiški derbi": Prvenstvo na prvom mjestu, Kup RS na drugom (ANKETA)

Autor mondo.ba

Zaostali meč osmine finala Kupa Republike Srpske Rudar Prijedor - Borac biće odigran danas od 14 časova. Glasajte u anketi ko će slaviti.

Izvor: MONDO/Borac-Sport/Dragan Šutvić

Derbi meč osmine finala Kupa Republike Srpske između Rudar Prijedora i banjalučkog Borca biće odigran danas na Gradskom stadionu u Prijedoru od 14 časova.

Zaostali susret druge runde najstarijeg takmičenja Srpske privlači mnogo pažnje, mada treneri i jedne i druge ekipe najavljuju da im je prvenstvo prioritet, pa će šansu u Kupu RS pružiti igračima koji nemaju veliku minutažu u Premijer ligi BiH, odnosno Prvoj ligi RS.

Uprkos svemu, Borac u ovaj meč ulazi kao veliki favorit. Tim Branislava Krunića u sjajnoj je seriji u bh. eliti, uspješno je eliminisao sve prepreke i u Kupu BiH, pa se očekuje trijumf i protiv "rudara".

"Želimo da odemo do kraja i podignemo pehar. Ipak, u ovom meču nastupiće i neki igrači sa manjom minutažom, ali ne sumnjam da ćemo opravdati ulogu favorita i plasirati se u četvrtfinale", naglasio je Krunić.

U taboru Rudar Prijedora svjesni su snage Borca, ali današnji duel ne dočekuju sa bijelom zastavom.

"Očekuju nas tri utakmice u sedam dana, tako da ćemo morati da promiješamo karte. Zna se ko je Borac i šta znače utakmice protiv Banjalučana. Borac jeste favorit, ali ćemo nastojati da ih iznenadimo. Iako igrače ne dijelim na standardne i nestandardne, u ovom meču pružiću šansu i nekim mladim momcima, te se nadam da ćemo se na pravi način suprotstaviti Borcu", istakao je strateg Rudar Prijedora Igor Janković.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

Već ranije odigrane su preostale utakmice osmine finala Kupa RS, nakon čega je održan i žrijeb naredne runde.

U preostala tri duela četvrtfinala igraće: Slaven (Dobrljin) - Krupa, Drina (Zvornik) - Zvijeda 09 (Etno selo Stanišići) i Velež (Nevesinje) - Tekstilac (Derventa).

Ovi mečevi na programu su 13. novembra.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.