• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi tripl-dabl Nikole Jokića, ali je Luka Dončić pogodio 1. poraz Denvera!

Autor mondo.rs

Petorka Nagetsa deklasirala je startere Mevsa u Koloradu, Jokić je drugi put u četiri meča ove sezone ostvario tripl-dabl, ali je na kraju morao da čestita boljem.

Košarkaši Dalas Meveriksa nanijeli su Nagetsima prvi poraz ove sezone i pobijedili u Denveru prvi put od marta 2016.

Odnosno, poslije šest uzastopnih poraza – 106:109.

Možda će vas zanimati



Ključne poene na zanimljivom meču u Koloradu postigao je Luka Dončić ulazom i polaganjem lijevom na drugi obruč, na 47 sekundi prije kraja, što je bio i posljednji postignut koš. Slovenac je do tog trenutka šutirao 2/11 iz igre i bio prilično blijed, kao i ostali starteri sastava iz Teksasa.

Dovoljno je reći da je plej Dalasa za 33 minuta na parketu bio u minusu od 17 poena, da je trojke šutirao 1/6, da je pet od 12 poena postigao sa liinije penala i sakupio četiri skoka, pet asistencija, dvije ukradene uz četiri izgubljene lopte.

Kristaps Porzingis, recimo, "tukao" je 1/8 za tri i postigao deset poena uz 14 skokova, Set Kari ubacio je deset poena i bio 13 "u minusu", Dorijan Fini-Smit postigao je 12 i imao jedan skok, a Dvajt Pauel kao "četvorka" završio meč sa četiri poena i četiri skoka... Svi starteri u ekipi trenera Erika Karlajla imali su negativan plus/minus indeks.

Kako su onda pobijedili?

Zahvaljujući "klupi", koja je postigla 61 poen - cijelih 39 više od rezervista Nagetsa - i sa koje je svaki od igrača koji su ulazili u igru donio dvocifrene poene: Maksi Kleber 14, uz sedam skokova, Džastin Džekson deset bez promašaja iz igre (2/2 za dva, 2/2 za tri), Džejlen Branson 11, uz četiri skoka i osam asistencija, Delon Rajt 12 uz tri skoka i šest asistencija, a Tim Hardvej Džunior 14, šutirajući trojke 4/6.


Pretpostavljamo da bi dobru partiju, da mu je Karlajl pružio šansu, prikazao i Boban Marjanović, ali je on u noći između utorka i srijede bio zadužen za dobru zabavu i atmosferu posmatrajući u društvu Džej-Džej Baree i Kortnija Lija meč u kom je rival imao 18:7, 44:35 i 84:73.

Tada, krajem treće i početkom četvrte četvrtine, kada je trener domaćih Majkl Maloun koristio rezervnu petorku, Mevsi su napravili seriju 8:27, poveli 92:100 i potom ugrozili vođstvo samo jednom do kraja - kada su Pol Milsap i Geri Heris trojkama smanjili na sa 101:107 na 106:107.

Denver - Dalas 106:109.
Izvor: YouTube

Devetaestogodišnji "ruki" Tajler Hiro postigao je 29 poena za Majami Hit u ubjedljivoj pobjedi nad Atlanta Hoksima - 112:97, koji će u narednim utakmicama morati da igraju bez prve zvijezde ekipe, Treja Janga. Poslije 38 poena Detroit Pistonsima, 39 Orlando Meždiku i 25 Filadelfija Seventisiksersima, uz po devet asistencija na svakom od ta tri meča, Jang je u drugoj četvrtini ozbiljno izvrnuo zglob i bio prebačen na snimanja u bolnicu. Prve informacije su ohrabrujuće u smislu da ne postoji kidanje ligamenata, ali je istegnuće ozbiljno.

Zapravo, na par sekundi Denver je imao i vođstvo, jer je sudijska trojka isprva priznala poene Džamala Mareja za 108:107 na 65 sekundi prije kraja, smatrajući da je Kleber zakasnio sa blokadom, ali su poslije pregledanja snimka uvidjeli grešku od priznali njemačkom asu potez utakmice.

Poslije te blokade, Karlajl je nacrtao akciju za vođstvo, a Dončić je sproveo u djelo, pa je i Maloun pokušao isto novim tajm-autom, međutim prodor Nikole Jokića na polaganje završen je tako što je srpskom asu ispala lopta iz ruku, mada treba reći da je u tom trenutku Kleber uz pomoć Porzingisa odigrao odličnu odbranu i isprovocirao (takođe ključnu) grešku Srbina.

Milsap je imao odličnu rolu sa 23 poena i osam skokova, Marej promašio sve četiri trojke, ali dodao 16 poena uz šest skokova (i samo jednu asistenciju), a 16 poena ubacio je i Heris uz četiri trojke iz deset pokušaja, pet skokova i četiri asistencije.

Jokić je utakmicu završio novim tripl-dabl učinkom od deset poena, deset skokova, deset asistencija, tri ukradene i četiri izgubljene lopte, uz odličnog Vila Bartona (19 poena i 11 skokova) bio je cijelih 15 poena "u plusu" za 33 minuta na terenu, ali…

Hendikep u koji su Nagetse bacili rezervisti Mejson Plamli (7, 4 sk, 3 as), Tori Krejg (2), Džeremi Grent (bez poena), Monte Moris (6, 2 as) i Malik Bizli (7, 2 as) bio je nenadoknadiv na kraju.

Jokiću je ovo bio drugi tripl-dabl u četiri meča ove sezone.



Malounova petorka postigla je 84 od 106 poena i doživjela poraz poslije tri vezane pobjede nad Portland Trejblejzersima (100:108), Finiks Sansima (108:107) i Sakramento Kingsima (94:101).

Denver u noći između četvrtka i petka gostuje Pelikansima u Nju Orleansu, pa putuje na Floridu na duel sa Orlando Mežikom.


Entoni Dejvis postao je prvi igrač poslije 20 godina koji je za tri četvrtine ubacio 40 poena uz 20 skokova, ali...

Jedno od brojnih zakucavanja na meču sa Memfis Grizlisima nije pošlo dobro po dominantnog centra, "nabio" je loptu u prvi obruč i obnovio povredu ramena zbog koje je već imao problema u karijeri.

Evo tog momenta...


Kada su ga vidjeli "u zavojima" u četvrtoj četvrtini, raspoloženje među navijačima u "Stejpls centru" je evidentno opalo. Los Anđeles Lejkersi zabilježili su i treću pobjedu kao domaćini - 120:91, uz 23 poena, dva skoka, osam asistencija i šest izgubljenih lopti Lebrona Džejmsa.

Zapravo, ekipa trenera Frenka Fogela i taj jedan poraz doživjela je u dvorani u El-Eju, s tim da je domaćin u tom susretu bio gradski rival, ekipa Klipersa.

Lejkers - Memfis 120:91.
Izvor: YouTube


Rezultati:

Majami - Atlanta 112:97
/Hiro 29, 7 sk, 2 as - Kolins 30, 7 sk, 4 as/

Denver - Dalas 106:109
/Milsap 23, 8 sk - Kleber 14, 7 sk/

L. A. Lejkers - Memfis 120:91
/Dejvis 40, 20 sk, 2 as - Valančijunas 14, 11 sk, 2 as/ 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC