• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma, bravo djeco: Ovako to rade tinejdžeri iz Tadžikistana!

Autor mondo.rs

Pfff... Kakva ideja za slobodan udarac. Pogledajte.

Kadetski reprezentativci Tadžikistana, momci rođeni poslije 1. januara 2002. godine, izveli su prethodne noći na FIFA Svjetskom prvenstvu u Brazilu akciju zaista vrijednu pažnje.

Šteta što ova rutina mladih Tadžikistanaca, 17-godišnjaka i mlađih koje sa klupe predvodi Zajnidin Rahimov, nije završena golom, a da... bio je zicer na kraju!

Pogledajte…

Kad smo ih već pomenuli, finalisti prošlogodišnjeg Azijskog šampionata izveli su ovu akciju sa igračem manje i golom prednosti u utakmici 1. kola Grupe E sa Kamerunom, poslije čega su sačuvali vođstvo i zabilježili pobjedu od 1:0.

Sada ih, međutim, očekuju pravi izazovi - Španija, pa Argentina, nakon čega ćemo saznati da li će Rahimovov sastav izboriti proboj u osminu finala.

Prošle godine u Maleziji, Tadžikistan je stigao do velikog finala i tamo doživio poraz od Japana minimalnim rezultatom 1:0.

Kuriozitet je da im je to uspjelo sa svega jednom pobjedom u grupi (uz remi i poraz), nakon čega su u četvrtfinalu i polufinalu izbacili obje Koreje, Sjevernu pa Južnu.

U oba susreta bilo je 1:1, ali je igra iz prekida i tada bila njihovo glavno oružje jer u penal serijama nisu promašili nijednom. Dali su 11 uzastopnih jedanaesteraca (4, pa 7), na kraju osvojili srebro i obezbijedili učešće na tekućem Mundijalitu u Brazilu.

Zanimljiv susret sa dvije studentkinje iz Tadžikistana imao je i naš reporter sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, Nikola Janković, kada je doputovao u Samaru na utakmicu Srbija - Kostarika.

Podsjetite se te neobične priče.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC