Fudbal

PRVA LIGA RS: Domaći bez milosti! Jubilarna 10. "recka" Krupe za "plus pet"

Autor mondo.ba

Za razliku od najmršavijih remija u prethodnim utakmicama, u subotnjem 13. kolu Prve lige Republike Srpske domaće ekipe su zabilježele sigurne pobjede.

Poslije kiksa u prošlom kolu, koje je bilo ubjedljivo najneefikasnije otkako postoji šampionat Srpske, fudbaleri Krupe su nastavili sa pobjedama!

Izabranici Zorana "Džimija" Marića su u subotu savladali Modriču rezultatom 2:0 (2:0) i uknjižili jubilarnu 10. pobjedu u šampionatu Srpske.

Već na samom početku utakmice u Krupi na Vrbasu, pogodio je Mihael Modić na asistenciju Jove Lukića, da bi pola sata kasnije, nova tri boda praktično osigurao Kerim Palić.

Drugoplasirani Rudar Prijedor, nakon što je izbacio banjalučki Borac iz Kupa Republike Srpske, nastavio je sa dobrim partijama i upisao novi trijumf.

Tim Igora Jankovića je do pobjede nad neugodnim Podrinjem iz Janje stigao pogotkom Sergeja Dojčinovića u prvom i Bojana Burazora u drugom poluvremenu. Posebno lijep bio je gol Burazora iz slobodnog udarca.

Identičnim rezultatom nad Kozarom iz Gradiške slavio je i banjalučki Željezničar na stadionu u predgrađu, a oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Najprije je Srđan Ružičić doveo domaćina u vođstvo, da bi Aleksandar Petrović "ovjerio" pobjedu i tri boda.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA RS - 13. KOLO

Željezničar Sport Tim - Kozara 2:0 (0:0)

Tekstilac - Jedinstvo 4:1 (1:0)

Krupa - Modriča Alfa 2:0 (2:0)

Rudar Prijedor - Podrinje 2:0 (1:0)

Slobodna je ekipa Slavije.

TABELA: Krupa 32, Rudar Prijedor 27, Kozara 18, Podrinje 13, Alfa Modriča 11, Slavija 11, Željezničar 12, Tekstilac 12, Jedinstvo 7.