Fudbal

Unaji Emeri: Shvataju moje taktičke zamisli, znam ko može da bude kapiten

Autor mondo.rs

Mnogi smatraju da se Špancu na klupi tima iz Londona ''drma'' klupa, ali Emeri još uvijek ne razmišlja o prestanku saradnje. Čak ni nakon prosutih bodova protiv Vulvsa.

Fudbaleri Arsenala tokom velikog dijela meča imali prednost su protiv Vulverhemptona, ali je gol Himeneza u finišu susreta donio poravnanje i podjelu bodova.

Iako je tim iz Londona kiksnuo, a ostali rivali iz vrha tabele nisu, Unaji Emeri nije djelovao previše iznervirano. On je nakon ovog meča pričao o svim stvarima koje se dešavaju u klubu. Kao što smo i navikli, u Arsenalu uvijek ima tema za razgovor.

Krenulo se od priče o izgubljenim bodovima, a Arsenal je u subotu ispustio dva veoma bitna za nastavak prvenstva. Ekipe koje su u vrhu tabele to bi mogle da iskoriste i da se dodatno udalje od ''Tobdžija''.

''Razočaran sam jer sam vidio da su igrači pokušavali. Radili su dobro, postigli su gol i da smo uspjeli da postignemo još jedan bilo bi drugačije. Iako rezultat nije kakav smo očekivali, sa taktičke strane smo sve uradili kako je trebalo. Oni shvataju moje taktičke zamisli.''

Navijači su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pokazali nezadovoljstvo trenutnim stanjem u klubu. Španac koji je od prošle sezone u Londonu, a još uvijek nije sjajno naučio engleski, branio se i od pitanja o ostanku na klupi.

''Radim i osjećam odgovornost. Pokušavam da stignemo do dobrih rezultata, na meni je da budemo bolji u narednim mečevima.''

Unaji Emeri se dotakao i uloge dvojice igrača u svom timu. Za Mesuta Ozila, sa kojim je imao sitnijih problema u prethodnom periodu je istakao da ima kvalitet, da dobro radi na treninzima i da igra na dovoljnom nivou.

Što se tiče Pjer Emerik Obamejanga, Španac smatra da bi Gabonac mogao da preuzme kapitensku traku od Granita Džake koji na ovom meču nije bio na raspolaganju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.