• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neće Sevilja, neće Atletiko, neće ni Real - "Mršava nula" sa Betisom!

Autor mondo.ba

Madriđani propustili priliku da zasjednu na čelo tabele španske Primere.

Poslije "petarde" u prošlom kolu protiv "fenjeraša" Leganesa, očekivalo se da "kraljevski" klub nešto slično ostvari i u duelu sa nejakim Betisom.

Ali, tim Zinedina Zidana pružio je još jednu blijedu partiju, te nije uspio da slomi otpor žilavih gostiju, koji su na golu imali odličnog čuvara mreže Žoela Roblesa, koji je praktično "zaključao" svoj gol, te uspio da odbrani sve prilike domaćih, kojih istina nije bilo mnogo.

Meč na stadionu "Santjago" Bernabeu okončan je bez golova, 0:0.

Možda će vas zanimati

Ipak, sigurno će biti mnogo zadovoljniji osvojenim bodom nego domaćin.

Utakmica je počela poništenim golom Edena Azara. Belgijanac je već u 8. minutu prvu priliku pretvorio u pogodak, ali je isti poništen, i to nakon reakcije iz VAR sobe - fudbaler Reala bio je u nedozvoljenoj poziciji.

Da je Betis izuzetno neugodan gost u prestonici Španije, navijači Reala mogli su da se uvjere u prethodne dvije sezone, kada su "zeleno-bijeli" iz Sevilje odnijeli svih šest bodova. Prošle sezone bilo je 0:2, a 2017. minimalnih 0:1.

Očekivalo se da nakon toga Madriđani nastave sa pritiskom, ali nekako je igra domaćih bila neubjedljiva. Tek je u finišu prvog dijela zaprijetili su Serhio Ramos i Karim Benzema, ali je golman Betisa bio siguran, pa se na odmor otišlo neokrznutih mreža.

Nije Zidanov tim djelovao impresivno ni u nastavku. Kritičari će sasvim sigurno nakon večerašnjeg meča moći da nastave sa "paljbom" ka kormilaru Reala, koji nije imao ideju kako da načne mrežu rivala.

Ni ulazak Luke Jovića u 83. minutu nije promijenio skoro ništa u ofanzivnoj liniji domaćina.
Veliku priliku na isteku 90. minuta imao je Vinisijus Žunior, ali je ponovo fenomenalan bio čuvar mreže gostiju Robles i sačuvao bod svog tima.

Real Madrid tako je propustio priliku da iskoristi današnji kiks Barselone i zasjedne na čelo tabele (sada oba tima imaju po 22 boda, ali je Barsa i dalje lider zbog bolje gol-razlike), baš kao što su to ranije danas učili i Sevilja i Atletiko Madrid u međusobnom duelu (1:1).

Betis je postao prvi klub u istoriji Primere koji je kao gost na tri meča u nizu protiv Reala sačuvao svoju mrežu, dok je u isto vrijeme Zidan prvi put na "Bernabeuu" remizirao bez golova.

PRIMERA - 12. KOLO:

Espanjol - Valensija 1:2 (1:0)
/Roka 31 pen - Pareho 69 pen, Gomez 80/

Levante - Barselona 3:1 (0:1)
/Kampana 61, Majoral 63, Radoja 68 - Mesi 38 pen/

Sevilja - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)
/Vaskez 28 - Morata 60/

Real Madrid - Betis 0:0

U nedjelju:

Valjadolid - Majorka (12.00)
Viljareal - Atletik Bilbao (14.00)
Osasuna - Alaves (16.00)
Selta - Hetafe (18.30)
Leganes - Eibar
Granada - Real Sosijedad (21.00)

TABELA: Barselona (-1) 22, Real Madrid (-1) 22, Atletiko Madrid 21, Sevilja 21, Granada (-1) 20, Real Sosijedad (-1) 19, Viljareal (-1) 17, Levante 17, Valensija 17, Atletik Bilbao (-1) 16, Hetafe (-1) 16, Osasuna (-1) 15, Valjadolid (-1) 14, Betis 13, Eibar (-1) 12, Alaves (-1) 12, Majorka (-1) 11, Selta (-1) 9, Espanjol 8, Leganes (-1) 5.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDOportalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC