• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U "Derbiju dela Mole" ništa novo: Nastavljena agonija Torina!

Autor mondo.ba

''Bikovi'' od 1995. godine do danas imaju SAMO JEDNU pobjedu nad ''starom damom''!

Agonija Torina, kad je u pitanju ''Derbi dela Mole'', večeras se nastavila. Večerašnji domaćin je od 1995. godine do danas slavio samo jednom, a gorak ukus u ustima ostaće domaćima i nakon ove novembarske večeri:

TORINO – JUVENTUS 0:1 (0:1)
/De Liht 70/

Odolijevala je odbrana Torina atacima favorizovanog rivala sve do 70. minuta. Iskusni Italijan na golu domaćeg sastava Salvatore Sirigu je do kapitulacije izašao kao pobjednik iz PET duela sa protivničkim igračima, ali ništa nije mogao da učini kad je mlada holandska zvijezda, koja je ljetos pojačala ''bjankonere'', udarcem glavom zatresla mrežu iza njegovih leđa, što je bio PRVI gol nekadašnjeg defanzivca Ajaksa u dresu kluba koji već osam godina suvereno vlada terenima na Apeninskom poluostrvu.

U uvodnim minutima meča, i jedni i drugi su od djelioca pravde Danijele Doverija tražili da pokaže na biječu tačku. Prvo su to učinili izabranici Mauricija Sarija i to u devetom minutu, kada je nakon udarca Matudija lopta u ruku pogodila Meitea, ali je glavni arbitar smatrao da nema elemenata da dosudi jedanaesterac.

Istog mišljenja bio je samo dva minuta kasnije, kada je nakon prekida i Belotijevog udarca glavom rukom igrao De Liht, ali je Doverijeva pištaljka i tad ostala nijema.

Kad govorimo o šansama, na prvu se čekalo do 32. minuta, kada je Dibala šutirao direktno u Sirigua, a vrlo brzo, samo četiri minuta kasnije, uzvratio je Torino – još boljom prilikom!

Beloti je tad na desnoj strani terena predriblao De Šilja i odigrao povratnu loptu u sredini za Meitea koji je mogao da se proslavi, ali je poslao loptu preko gola.

U samom finišu prvog poluvremena, Sirigu je bio primoran da još dva puta otklanja opasnost ispred svog gola.

Prvo je nakon slobodnog udarca Pjanića Bonući udarcem glavom pokušao da ga matira, ali je Italijan na golu ''bikova'' skrenuo loptu preko prečke u korner, da bi odmah zatim u narednom napadu, šansu prvog dijela propustio De Liht – Sirigu je ''panterskom'' intervencijom spriječio gosta da na petnaestominutni odmor ode pri rezultatskom plusu.

Istakao se Sirigu i u 57. i u 70. minutu, kada je zaustavio pokušaje Ronalda i Iguaina, ali jedan trenutak nepažnje njegove odbrane, upravo u spomenutom 70. minutu, bio je dovoljan da Torino i deseti put na posljednjih 11 mečeva sa Juventusom pred domaćom publikom doživi poraz.

Uspio je Torino da zatrese mrežu Juventusa u četvrtom minutu sudijske nadoknade, ali je gol poništen zbog ofsajda...

SERIJA A - 11. KOLO

Roma - Napoli 2:1 (1:0)
/Zaniolo 19, Veretu 55 pen - Milik 71/

Bolonja - Inter 1:2 (0:0)
/Sorijano 59 – Lukaku 75, 90+2 pen/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)
/De Liht 70/

Nedjelja

Atalanta - Kaljari (12.30)
Đenova – Udineze (15.00)
Leće – Sasuolo
Verona – Breša
Fiorentina - Parma (18.00)
Milan - Lacio (20.45)

Ponedjeljak

SPAL - Sampdorija (20.45)

TABELA: Juventus 29, Inter 28, Roma 22, Atalanta (-1) 21, Lacio (-1) 18, Napoli 18, Kaljari (-1) 18, Fiorentina (-1) 15, Parma (-1) 13, Milan (-1) 13, Verona (-1) 12, Bolonja 12, Torino 11, Udineze (-1) 10, Sasuolo (-2) 9, Leće (-1) 9, Đenova (-1) 8, Breša (-2) 7, SPAL (-1) 7, Sampdorija (-1) 5.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC