• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

8 pobeda i remi, pa poraz u 93. minutu: Lukaku srušio "Mihinu tvrđavu"!

Autor mondo.rs

Posle osam pobeda i remija, Bolonja je izgubila na svom stadionu, iako je vodila protiv "nerazura".

Siniša Mihajlović održao je jedan trening sa fudbalerima Bolonje posle smene Filipa Inzagija, otputovao 3. februara u Milano sa poslednjeplasiranim timom Serije A i na drugom debiju na klupi crveno-plavih pobedio Inter na "Meaci".

Potom je usledila serija od remija i tri poraza, od kojih je jedan bio od Juventusa kod kuće, da bi se stvari drastično promenile od kada je Mihin "favorit za ispadanje" 10. marta savladao Kaljari na svojom "Renato Dal'Ara" stadionu.

Do danas i novog duela sa "nerazurima" u kalendarskoj 2019. godini, Bolonja je bila u seriji od osam pobeda i jednog remija kod kuće.

Roberto Sorijano "zategao" je punom u 59. minutu i uz pomoć kuka Štefana De Fraja savladao naizgled nesavladivog Samira Handanovića za radost pokislih navijača na tribinama, ali to nije bio nagoveštaj novog "skalpa" velikana i devete pobede u poslednjih deset mečeva, već - preokreta u režiji nepokolebljivog Romelua Lukakua!

Letošnja "opklada" Antonija Kontea pred dolazak u redove nekada najvećeg rivala postigla je večeras peti i šesti pogodak u poslednje četiri runde šampionata, od kojih je drugi "pao" sa bele tačke u 93. minutu za konačnih: Bolonja - Inter 1:2 (0:0).

Interisti na tribinama imali su poruku za Mihajlovića, nekadašnjeg fudbalera i pomoćnog trenera crno-plavih i to na srpskom jeziku.

Mihina tvrđava "Dal'Ara"

10/03 Kaljari 2:0

31/03 Sasuolo 2:1

08/04 Kjevo 3:0

20/04 Sampdorija 3:0

27/04 Empoli 3:1

13/05 Parma 4:1

25/05 Napoli 3:2

30/08 SPAL 1:0

06/10 Lacio 2:2

02/11 Inter 1:2

Sudija Federiko La Pena nije mogao da ne vidi neshvatljiv potez napadača domaćih Rikarda Orsolinija, koji se u jeku najezde Interista prema ponovo inspirisanom Lukašu Skorupskom pojavio u svom šesnaestercu i bez ikakve potrebe startovao sa leđa na Lautara Martineza. Kada je osetio udarac o štucnu, Argentinac je pao bez preterivanja, a Ibrahima Mbaje u neverici pogledao u pravcu Orsolinija pokušavajući da razume ono što se upravo dogodilo.

Dogodio se udarac Lukakua sa 11 metara duboko u nadoknadi vremena koji je Skorupskog poslao levo, loptu desno, a Juventus na drugo mesto bar do završetka večerašnjeg derbija grada sa Torinom.

Nikola Sansone pobegao je čuvarima i tukao po zemlji u 3. minutu, što nije preterano namučilo Handanovića. ali jeste bio jedini udarac domaćih u okvir gola do spore i naizgled bezopasne akcije na ulasku u drugi sat igre. Lopta se tada pored osmorice pasivnih igrača Intera u svom šesnaestercu kretala sa desnog na levi bok, pa nazad na "kapicu" do Sorijana, koji je opalio iz sve snage i primetio da se zategla mreža iza leđa nemoćnog Slovenca.

De Fraj je pokušao da napravi blok, ali je napravio "skretnicu" u donji levi ugao Handanovićevog gola, pa je vidno uznemireni Konte morao brzo da misli i smisli kako da ne ostane sa samo jednom pobedom u ligi u poslednja četiri kola. Počeo je uvođenjem Roberta Galjardinija u 72, dva minuta kasnije na teren je kročio Antonio Kandreva, a minut kasnije Lukaku postigao treći Interov gol na utakmici i prvi priznat.

Ona dva iz prvog dela, Martinezov i njegov, bili su opravdano poništeni zbog ofsajda, baš kao što je La Pena bio u pravu kada nije pokazao na belu tačku posle saplitanja Valentina Lazara na ivici šesnaesterca. VAR je "video" da je to bilo "tik" sa spoljne strane.

I bez toga, umorni nerazuri u petoj utakmici u poslednjih 13. dana stvorili su i propustili dovoljno prilika da savladaju Poljaka, koji je zabeležio odbranu i u tom 75. minutu kada su Martinez i Milan Škrinijar u isto vreme "opalili" po lopti i umalo izjednačili. Skorupski je bio te nesreće da se lopta odbije pravo na nogu Belgijanca koji je bio spreman na "drugoj stativi".

Ne razmišljajući o tome da će u narednih sedam dana odigrati još dve utakmice sa Borusijom u Dortmundu i Veronom kod kuće, fudbaleri Intera nastavili su još žešće prema mreži domaćih, treća Konteova zamena Matijas Vesino skočio je najviše na petercu i promašio veliku šansu, ali je na njegovu sreću Lukaku dobio još bolju priliku zahvaljujući Orsoliniju, čiji razgovor sa trenerom Mihajlovićem i saigračima verovatno neće biti prijatan.

Bolonja: Skorupski - Mbaje, Bani, Danilo, Krejči - Svanberg, Poli (od 72. Medel), Sorijano (od 76. Džemaili) - Orsolini, Palasio, Sansone (od 85. Santander).

Inter: Handanović - Škrinijar, De Fraj, Bastoni - Lazaro (od 85. Politano), Galjardini (od 72. Galjardini), Brozović, Barela, Biragi (od 74. Kandreva) - Martinez, Lukaku.

Rezultati 11. kola:

subota

Roma - Napoli 2:1 (1:0)
/Zaniolo 19, Veretu pen 55 - Milik 71/

Bolonja - Inter 1:2 (0:0)
/Sorijano 59 - Lukaku 75, pen 93/

Torino - Juventus (20.45)

nedelja

Atalanta - Kaljari (12.30)
Đenova - Udineze (15.00)
Leće - Sasuolo
Verona - Breša
Fiorentina - Parma (18.00)
Milan - Lacio (20.45)

ponedeljak

SPAL - Sampdorija (20.45)

Tabela: Inter (+1) 28, Juventus 26, Roma (+1) 22, Atalanta 21, Lacio 18, Napoli (+1) 18, Kaljari 18, Fiorentina 15, Parma 13, Milan 13, Bolonja (+1) 12, Verona 12, Torino 11, Udineze 10, Leće 10, Sasuolo (-1) 9, Đenova 8, Breša (-1) 7, SPAL 7, Sampdorija 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC