• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolarov promašio penal, ali Napoli je poražen u Rimu poslije 3.5 godine!

Autor mondo.ba

"Vučica" je poslije tri i po godine savladala Napoli u Rimu (2:1) u jednom od derbija 11. kola italijanske Serije A.

Konačno!

Napoli je "pao" na rimskom "Olimpiku" poslije tri i po godine!

ROMA - NAPOLI 2:1 (1:0)

Izabranici Paula Fonseke su nastavili seriju pobjeda i to treću uzastopnu, nakon koje su barem prvremeno stigli na treću poziciju na tabeli Serije A.

Gosti iz Napulja su poklekli u Rimu pogocima Nikola Zaniola u prvom i Francuza Žordana Veretua u drugom poluvremenu iz jedanaesterca, iako su uspjeli da smanje golom Arkadijuša Milika 20-ak minuta prije kraja. Meč je obilježio i promašeni penal srpskog kapitena Aleksandra Kolarova, ali taj promašaj nije kažnjen gubitkom bodova na "Olimpiku".

"Vučica" je do prednosti stigla u 19. minutu majstorskim pogotkom Nikola Zaniola, koji je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu pod prečku - 1:0.

Sedam minuta kasnije, sudija Đanluka Roki poslije konsultacije iz VAR sobe, pokazao na penal za Romu poslije igranja rukom Hozea Kaljehona, ali je kapiten Srbije Aleksandar Kolarov promašio jedanaesterac. Odnosno, sjajno je reagovao golman Aleks Meret i odbranio njegov udarac.

Od tog trenutka, ekipa Karla Anćelotija je podigla samopouzdanje i stvorila tri dobre šanse preko Đovanija di Lorenca, Arkadijuša Milika i Lorenca Insinjea, međutim, rezultat se nije promijenio i Pau Lopez je sačuvao svoju mrežu.

Potom je dva puta u istom napadu golman Rome praktično bio savladan, ali se najprije ispriječila prečka poslije šuta Milika, a potom i stativa njegovog gola nakon udarca Di Lorenca.

Već početkom nastavka u 54. minutu, Roki je dosudio novi penal za Rimljane i to poslije novog igranja rukom u šesnaestercu. Ovog puta "rukometaš" je bio Mario Rui, a za razliku od Kolarova, sa "kreča" je pogodio Žordan Veretu, mada je golman Napolija bio i na toj lopti - 2:0.

Holanđanin Džastin Klajvert je nekoliko minuta kasnije odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio prečku.

Tada je reagovao strateg gostiju Karlo Anćeloti i napravio dvije izmjene s namjerom da Napoli pokuša da stigne barem do jednog boda, a šansa se ukazala u 71. minutu kada je poslije greške odbrane Rome smanjio Arkadijuš Milik - 2:1.

Pokušavali su gosti sa "San Paola" da stignu do izjednačenja, ali se do kraja zatresla njihova mreža poslije kornera u 82. minutu. Centrirao je Kolarov, lopta je vraćena u peterac, gdje je najviši u skoku bio kapiten Edin Džeko, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda.

Duboko u sudijskoj nadoknadi drugi žuti karton zaradio je Meret Četin, pa je Roma okončala susret sa desetoricom igrača.

SERIJA A - 11. KOLO

Roma - Napoli 2:1 (1:0)
/Zaniolo 19, Veretu 55 pen - Milik 71/

Bolonja - Inter (18.00)
Torino - Juventus (20.45)

Nedjelja

Atalanta - Kaljari (12.30)
Od 15.00
Đenova - Udineze
Leće - Sasuolo
Verona - Breša
Fiorentina - Parma (18.00)
Milan - Lacio (20.45)

Ponedjeljak

SPAL - Sampdorija (20.45)

TABELA: Juventus 26, Inter 25, Roma (+1) 22, Atalanta 21, Lacio 18, Napoli (+1) 18, Kaljari 18, Fiorentina 15, Parma 13, Milan 13, Bolonja 12, Verona 12, Torino 11, Udineze 10, Leće 10, Sasuolo (-1) 9, Đenova 8, Breša (-1) 7, SPAL 7, Sampdorija 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC