Fudbal

Ziljkić igrao pod temperaturom: Timski duh vlada u Borcu!

Autor mondo.ba

Almedin Ziljkić je bio službeno najbolji akter derbija 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Radnika iz Bijeljine u Banjaluci.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučani su savladali Semberce sa 2:0 (1:0) autogolom Miloša Simonovića i pogotkom Stojana Vranješa iz jedanaesterca, ali je svojom partijom na sredini terena Almedin Ziljkić zaradio epitet najboljeg igrača utakmice na Gradskom stadionu.

Posebno jer je nastupio bolestan...

"Igrao sam pod temperaturom i povratio na terenu, ali mi je poslije bilo bolje. Bilo je teško protiv Radnika, znali smo da će tako da bude. Vidite, mi smo imali u početku krizu rezultata, potom smo ostvarili šestu pobjedu ako računamo i Kup BiH. Moralo je i da bude ovako teško. Dominirali smo, čak nam Radnik nije stvorio neku ozbiljnu šansu. Sve što su Semberci stvorili, bilo je plod naših grešaka, mi smo im to dozvolili. Ušli smo u pravi ritam, rekao sam prije Tuzle siti i sad Radnika, vjerovao sam u obje pobjede. Nadam se da ćemo nastaviti ovako", rekao je vezista crveno-plavih u izjavi za BHT 1.

Takođe, zadovoljan je u svojim igrama u banjalučkom klubu, ali je naglasio zajedništvo kao recept za posljednje uspjehe Borca.

"Moj posao je da stvaram šanse svojim saigračima. Saši Kajkutu i Stojanu Vranješu, ali moram reći da cijeli tim igra dobro. Večeras je Vladimir Volkov, prvi put bio starter, a odigrao je fantastičan meč, Marko Mirić takođe, ali i svi ostali. Timski duh vlada u Borcu", zaključio je Ziljkić.