Fudbal

Sve u 16 sa Mihajlom i Nebojšom: Prvo je bio Preki, pa Ibra, Runi, Kaka...

Autor Nikola Janković

Soker ili fudbal, Amerikancima je svejedno dok ima golova. A, bilo ih je, kao i povoda za razgovor o MLS fudbalu u novoj epizodi podkasta "Sve u 16".

Za priču o američkoj ligi nije bilo lako naći sagovornike.

OK, za jednog sam znao, zove se Nebojša Marković i od skoro radi sa nama u Mondu, ali bio je potreban još neko i, na kraju, ispostavilo se da je Mihajlo Todić - novinar "Sportskog žurnala" i autor knjige "Kako je fudbal porastao" - bio odličan izbor.

Samo dva dana pre snimanja, koje smo pomerili za jedan dan zbog praznika, Miško je u "Žurnalu" objavio intervju sa živom legendom sokera Predragom "Prekijem" Radosavljevićem, a naredne večeri sva trojica pratili smo veliko MLS finale sezone između Sijetla i Toronta.

Bila je to sasvim dobra osnova za skoro sat vremena razgovora o sokeru ili fudbalu - svejedno. Amerikanci ga igraju i sve su ozbiljniji u nameri da jednog dana zagospodare i "najvažnijom sporednom stvari na svetu".

Da li će uspeti i kada, pokušali smo da nagovestimo u novoj epizodi Mondo podkasta "Sve u 16", u kojoj smo diskutovali i na koji način američki sistem sporta utiče na evropski fudbal.

Pogledajte epizodu na našem YouTube kanalu…

Sve u 16: Mihajlo Todić i Nebojša Marković
Izvor: MONDO/YouTube

Tagovi