• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrić: Najviše su me tukli u Trebinju, pa u Banjaluci i Zenici

Autor mondo.ba

Fudbaler Reala i osvajač Zlatne lopte za 2018. godinu u autobiografiji pod nazivom “Moja igra” prisjetio se igranja u Premijer ligi BIH.

Luka Modrić nedavno je objavio autobiografiju pod nazivom "Moja igra" u kojoj je između ostalog opisao i period u svojoj karijeri koji je proveo u Premijer ligi BIH.

Reprezentativac Hrvatske kao osamnaestogodišnjak nosio je dres mostarskog Zrinjskog u sezoni 2003/04 i već tada nagovijestio da se radi o svjetskoj klasi.

Možda će vas zanimati

 "Kada sam počeo trenirati, u pogledima klupskih stručnjaka, ali i s tribina, vidio sam pitanje koje me pratilo cijelu moju karijeru: 'Ajme, pa gdje će ovaj mali mršavi igrati Premijer ligu?!'. Već sam bio imun na te sumnje, pa me ni ove s početka mostarske epizode nisu brinule. Istina je da sam se prvi put morao odmjeravati u seniorskom fudbalu, u to vrlo agresivno, ali bio sam spreman", piše Modrić u svojoj autobiografiji.

On je priznao da ga protivnici nisu štedjeli i otkrio gdje je dobijao najviše “batina”.

"Premijer liga bila je dosta gruba, a pogotovo je teško bilo igrati u gostima. Najgore je bilo u Trebinju, a za nijansu manje u Banjaluci i Zenici. Sudije jednostavno nisu štitili gostujuće igrače. Dobio sam poprilične batine po nogama. Čisto radi dojma, u Trebinju su stradali moji najdraži štitnici, s Ronaldovim likom, koje sam pazio i ljubomorno čuvao. Neki frajer ušao mi je đonom na nogu i metalnim čepovima kopačke probio rupu u plastičnom kostobranu! Ronaldo me spasio od teže povrede", otkrio je Modrić.

Uprkos tim grubostima igranje u Premijer ligi BIH pomoglo mu je u nastavku karijere.

"Naučio sam se brzo izvući iz duela, već u prijemu lopte u trku pobjeći protivniku, brzo dodati. Bio sam vižljast i to mi je jako pomoglo. Fizički sam dobro odrađivao utakmice, a jedini problem predstavljali su mi grčevi. Gotovo svaku utakmicu nakon 60-ak minuta igre zgrčili bi mi se pretežno listovi. Nisam se brinuo. Pripisivao sam to mladosti i prilagođavanju naporima seniorskog fudbala".

Modrić se u svojoj autobiografiji dotakao i atmosfere na stadionima u Premijer ligiBIH, gdje se nerijetko dešavaju nacionalistički ispadi. 

"Znalo je biti puno gledalaca na stadionima, pogotovo na jačim utakmicama sa Širokim Brijegom, Sarajevo, Željezničarom. Znala se stvoriti impresivna atmosfera, ali osjećale su se i međunacionalne napetosti. Cijelu karijeru volio sam pojačani naboj na terenu i na tribinama, ali tada je u Premijer ligi BIH bila prilična nezgodna atomsfera", ističe Modrić.

U Zrinjskom je nosio dres s brojem 23, koji je odabrao zbog Majkla Džordana i Dejvida Bekama.

Zbog svojih odličnih igara u dresu Zrinjskog dobio je i nagradu "Filip Šunjić - Pipa" koju navijači mostarskog kluba dodjeljuju najboljem igraču ekipe. Istakao je da mu je taj trofej važan, jer je prvi individualni koji je osvojio u karijeri.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

uf

Auf sile. Svi mediji zdusno prenose ovakve gluposti a ne vide da je to licemjerno i pogrdno. Tad je bila liga u kojoj gosti nisu mogli izvuci boda, a Leotar sampion sa najboljim timom. Borac za seljacki klub Zrinjski u kojem je on igrao je i u to vrijeme bio Mancester.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC