Fudbal

Zidan poslije preokreta protiv Sosijedada: Igramo sve bolje iz dana u dan

Autori mondo.ba Anadolija

Trener Reala Zinedin Zidan je nakon pobjede protiv Sosijedada rekao da njegova ekipa igra sve bolje posljednjih nekoliko sedmica

Madridski Real sinoć je nakon preokreta stigao do trijumfa nad imenjakom iz Sosijedada (3:1) i nastavili "mrtvu trku" sa Barselonom – ekipe su za sada izjednačene na prvoj i drugoj poziciji, s tim što Katalonci imaju za jedan pogodak bolju gol-razliku (Barselona +19, Real Madrid +18).

Trener "kraljevskog kluba" Zinedin Zidan rekao je, nakon pobjede protiv Sosijedada, da je, uprkos pobjedi, njegova ekipa loše počela meč.

"Loše smo zaista ušli u utakmicu. Ne mislim samo na gol koji smo primili, to se nekada dešava, ali način na koji smo prenosili loptu je bio loš. Bili smo dosta spori i mučili smo se. Onda smo postigli gol na kraju prvog poluvremena i u drugo ušli sa puno adrenalina. Možemo svakako biti jako zadovoljni drugim poluvremenom", kazao je Zidan.

Istakao je da njegova ekipa igra sve bolje posljednjih nekoliko sedmica.

"Sve smo bolji iz dana u dan, ali svakako moramo da nastavimo da napredujemo", dodao je trener Reala.

Iza vječitih rivala u Primeri nalazi se Atletiko Madrid sa 25 poena, a prate ih Sevilja sa 24, Real Sosijedad sa 23 i Granada sa 21 osvojenim bodom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.