• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Veleža ogorčeni sudijskim odlukama: ''Aršini nisu isti za sve!"

Autor mondo.ba

''Rođeni'' su se putem društvenih mreža obratili javnosti, ukazavši na navodne sudijske greške na njihovu štetu u meču sa Sarajevom

Fudbaleri Veleža juče su na stadionu ''Rođeni'' ugostili ekipu Sarajeva u jednoj od najzanimljivijih utakmica 17. kola Premijer lige BiH.

Utakmica je završena rezultatom 1:2, zahvaljujući čemu ''bordo'' tim na liderskoj poziciji ima tri boda više od Željezničara, koji će danas, sa početkom u 16 časova, ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Možda će vas zanimati

Jedan od dva gola u Vrapčićima, Sarajevo je postiglo sa bijele tačke, što je bio povod da se putem društvenih mreža saopštenjem oglase navijači Veleža, smatrajući da, u 59. minutu, prekršaj za jedanaesterac, koji je u gol pretvorio Benjamin Tatar, nije postojao. Prethodno je u kaznenom prostoru domaćeg sastava na zemlji završio Amar Rahmanović.

U prilogu saopštenja je video-snimak, na kojem su, pored te, prikazane još dvije situacije za koje Veležove pristalice smatraju da su išle u korist Sarajeva.

''Slučajno ili ne ali već treću utakmicu zaredom protiv našeg kluba se sude u najmanju ruku diskutabilini penali. S lakoćom su se svirali penali u dva navrata na našem stadionu i to u utakmici sa Slobodom u petnaestom kolu te protiv ekipe Sarajeva u okviru sedamnaestog kola. Utakmicu ranije na gostovanju kod ekipe Širokog Brijega takođe je sviran vrlo diskutabilan penal. Kada na sve dodamo nedavno svirani penal u Banjaluci protiv ekipe Borca a za koji se ne možemo oteti utisku da je sviran prekršaj u gotovo identičnoj situaciji kao kada nama nije dosuđen kazneni udarac.

Treba li napomenuti i poništeni gol u duelu protiv Željezničara u okviru osmog kola pri rezultatu 1-0 za naš tim, kasnije je utakmica okončana podjelom bodova.

Rekli bismo što je previše, previše je. Teško se oteti utisku kako nisu jednaki aršini za sve učesnike prvenstva. Na svojoj koži smo na brutalan način osjetili podjelu na privilegovane ekipe i ekipe kojima su namijenjene epizodne uloge u PLBIH. Naš klub ne želi biti dijelom ovih frakcija, sve što želimo su isti aršini za sve. Ako je pomoćni sudija signalizirao penal onda bi valjda glavni trebalo da uvaži asistenciju svog kolege. Ili možda jednom može a jednom ne može, u zavisnosti za čiji interes se treba odlučiti.

Jasno i glasno izražavamo protest protiv svih anomalija u našem fudbalu te dajemo punu podršku upravi, stručnom štabu i igračima našeg Veleža. Nećemo dozvoliti da se uruši napredak koji smo ostvarili i put kojim idemo, značemo zaštiti naš voljeni klub.

Mi nikada prestati nećemo MUSVDG'', stoji u saopštenju Veležovih navijača.

Priloženi snimak možete da pogledate OVDJE.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC