• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Gost nije birao sredstva da stigne do boda, Žižović: Bili smo fer!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Pročitajte izjave trenera iz oba tabora...

 Borac Zrinjski Krunić Žižović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

''Mislim da je prvo poluvrijeme bilo ravnopravno, dok smo se mi, kad je u pitanju drugi dio, opredijelili za igru na kontranapad. Borac nas je pritiskao, napravio nekoliko prilika, ali smo mi htijenjem i zalaganjem stigli do boda i smatram da smo ga, po svemu prikazanom, i zaslužili. Ovaj rezultat daje nam mnogo elana pred posljednje dvije utakmice u polusezoni i nadam se da ćemo ih riješiti kako treba'', rekao je trener Mostaraca Mladen Žižović, čiji igrači će u posljednja dva kola ugostiti Mladost i Radnik.

Borac je bio bolji rival, a nedostajao je samo gol da se to i materijalizuje – stav je šefa struke ''crveno-plavih'' Branislava Krunića.

''Smatram da smo u meč ušli kako treba, dominirali od početka do kraja, stvarali šanse. Bili smo, realno, bolji a nedostajao nam je samo pogodak da sve to krunišemo. U jednom trenutku smo ga i postigli, ali je poništen odlukom sudija koje su dugo razgovarale, ne znam tačno šta je bilo... Ono što je dobro jeste da Borac postaje favorit u ovakvim utakmicama, da je pitanje vremena kad će postići gol protiv ekipe koja je u posljednje četiri sezone tri puta bila šampion. Zbog toga se i ponosim svojim momcima. Odigrali smo jednu utakmicu u visokom ritmu, a što se tiče rivala, vidjela se velika želja da sačuvaju svoju mrežu, u čemu su na kraju i uspjeli. Na koji način – znaju oni sami, koriste se sva dozvoljena sredstva. Idemo dalje, čestitam rivalu na igri i želim im uspjeh u nastavku sezone''.

Krunić prilikom obraćanja novimarima nije mogao da kaže kakva je situacija sa povredom Marka Jovanovića, koji je dobio jedan udarac u finišu od Frane Čirjaka te zbog toga završio i u Hitnoj pomoći.

Nezvanično, štoper Borca slomio je jagodičnu kost.

''Ne znam sad tačno, a vidjeli ste u toj situaciji da je sudija okrenuo glavu. Mi smo Zrinjski danas 'ubili' fudbalski, a oni nas na ovaj način. Bilo je toliko oštrih startova nisam mogao da vjerujem, čak sam i reagovao prema sudijama, možda neprimjereno.''

Veći broj žutih kartona, ipak, pokazan je Borcu (Borac 6, Zrinjski 3).

''Ja sam trener i ne mogu to da komentarišem, ali je na terenu to izgledalo sasvim drugačije. Rezultat se piše, a za sve ostalo, tu su nadležni organi koji će analizirati sporne detalje i vidjeti šta je bilo...''

Krunić je bio saglasan sa novinarskom konstatacijom da je bilo nervoze na terenu.

''To je sigurno, a za to su zaslužni svi – i sudija, i rival, ali i mi koji smo u svemu tome učestvovali. Za nervozu je svakako potrebno više učesnika.''

Na istu temu govorio je i Žižović.

''Bilo je na početku bespotrebne nervoze igrača Borca. Razumijem želju i Borca i Zrinjskog da igraju Evropu, ali mislim da je na startu sve to bilo prilično bespotrebno. Mi ovdje nismo došli da se 'valjamo'. Moje namjere su iskrene, čiste, možda to neko vidi drugačije. Radovao bih se, svakako, da i Borac i Zrinjski izađu na evropsku scenu jer sam jedan od najboljih dijelova života proveo u Banjaluci. Može to neko da gleda ovako ili onako, ali mi ni na koji način nismo isprovocirali nijednu odluku niti smo imali namjeru da nešto iniciramo. Moguće da je Borčev poništeni gol bio regularan, ali u to ne ulazim, nisam ni vidio. Ipak, ne možemo da kažemo da je suđenje u ovom meču bilo na strani Zrinjskog, to je moje mišljenje i smatram da je ispravno. Moramo biti realni i korektni i mislim da smo mi takvi bili'', naveo je Žižović.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Real

Borac mora da shvati da na proljece u preostala tri kola ima dva gostovanja u Sirokom i Mostaru sa kojih skoro nikad nije izvukao ni bod, i ima derbi sa najboljom ekipom sa Sarajevom. Moze se desiti da uzme samo bod u za tri meca i vec tad zatvori vrata evrope. Zato se protiv Mladosti a pogotovo u naredna 2 meca sa Celikom i Slobodom mora pobjediti. To je jasno kao dan. Stalno se pozivati na 5 pobjeda u nizu ne pije vodu. Odose ostali.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC