• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Premijer liga BiH 17. kolo Borac Zrinjski UŽIVO
 Premijer liga BiH 17. kolo Borac Zrinjski UŽIVO

Borcu i Zrinjskom po pola plijena, "crveno-plavima'' poništen pogodak!

Po povratku sa reprezentativne pauze, Borac je remizirao sa Zrinjskim (0:0), na debiju Mladena Žižovića na klupi mostarskog premijerligaša.

 Premijer liga BiH 17. kolo Borac Zrinjski UŽIVO Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Na treću jesenju prvenstvenu pauzu otišli su remijem (1:1 sa ekipom Mladosti u Kaknju), a na isti način počinju posljednji takmičarski ciklus, do čijeg kraja su preostale još dvije utakmice!

Fudbaleri Borca danas su na Gradskom stadionu, u derbiju 17. kola Premijer lige BiH, ugostili mostarski Zrinjski, na čijoj klupi je debitovao Mladen Žižović, a nakon skoro sto minuta igre, pobjednika nije bilo:

BORAC – ZRINJSKI 0:0

Uspio je tako pomenuti Žižović da po prvi put ove sezone izađe neporažen iz duela sa Borcem i njegovim trenerom Branislavom Krunićem, pod čijom komandom su ''crveno-plavi'' dva puta trijumfovali nad bijeljinskim Radnikom, na čijoj klupi je Žižović doskora sjedio.

Bio je ovo peti remi kluba iz Platonove ulice u dosadašnjih 17 kola, te se shodno današnjoj podjeli bodova u Banjaluci, ali i trijumfima Radnika nad Mladosti (0:4) i Tuzla sitija nad Čelikom (1:0) nalazi na petom mjestu uz 28 bodova, dok su ''plemići'' šestoplasirani tim bh. fudbalske elite, uz dva boda manje.

Počelo je žestoko na Gradskom stadionu.

Već u petom minutu je kapiten Borca i jedan od dva najbolja strijelca Premijer lige BiH Stojan Vranješ lob-udarcem pokušao da matira Ivana Brkića, ali nije uspio da ga matira – golman gostiju loptu je uhvatio na gol-liniji. Smatrali su pojedini igrači Borca da je lopta prešla gol-liniju, a kao plod njihove reakcije uslijedilo je koškanje Saše Kajkuta i Slobodana Jakovljevića, a potom, na drugoj strani, i Marka Jovanovića i Petra Kunića nakon jednog duela, ali se situacija brzo primirila.

Faktički, kako se primirilo koškanje igrača dva tabora, tako se primirila i igra.

Nije bilo, do kraja prvog poluvremena, mnogo stopostotnih šansi, a najagilniji pojedinac u Krunićevom timu bio je upravo Vranješ, koji je još tri puta pokušao da postigne gol. Najbliži tome bio je u 37. minutu, kada je lopta nakon njegovog udarca otišla tik pored lijeve stative gostujućeg gola.

Zrinjski je najopasnije, kad je prvi dio u pitanju, zaprijetio sedam minuta ranije, kada je izveden slobodan udarac sa desne strane, lopta je preletjela sve igrače, a Lučić uspio da skrene loptu u korner.

Drugo poluvrijeme počelo je POGOTKOM za ''crveno-plave'', ali je gol Dujakovića, prvi u ovoj sezoni, morao da bude poništen...

Izveden je korner sa desne strane, odbrana gostiju izbacila loptu ali samo do Kajkuta koji šutira, defanzivci Zrinjskog intervenišu ali šalju loptu do Dujakovića koji je matirao Brkića i već sa saigračima proslavio gol, ali se u trenutku upućivanja lopte od strane svog saigrača iz napada nalazio najbliže Brkiću...

Borac je i nakon toga bio konkretniji, bio opasniji po gol rivala, ali nijedna lopta nije našla put ka mrežu gostiju, koji su se organizovano branili i odlučili na kontranapade, a jedan takav plodom je mogao da urodi u četvrtom od ukupno osam minuta nadoknade, kada je Staniša Mandić krenuo ka golu, potom dugo ''lomio'' Đorđa Ćosića a onda slabo šutirao.

Kuriozitet meča je, svakako, činjenica da su čak tri izmjene prinudno izvršene zbog povrede (Zrinjski 2, Borac 1).

Bila je ovo, dodajmo, pretposljednja utakmica 17. kola Premijer lige BiH, koje će biti zaključeno sutra, duelom Željezničara i Širokog Brijega.

PREMIJER LIGA BiH – 17. kolo

Tuzla siti - Čelik 1:0 (1:0)
/Beganović 31/

Velež - Sarajevo 1:2 (0:1)
/Čivić 61 - Velkoski 13, Tatar 59 pen/

Zvijezda 09 - Sloboda 1:1 (1:0)
/Predragović 38 - Bekić 59/

Mladost - Radnik 0:4 (0:3)
/Bradonjić 18, Đurić 19, 38, 48/

Borac – Zrinjski 0:0

Nedjelja:

Željezničar – Široki Brijeg (16.00)

TABELA: Sarajevo 35, Željezničar (-1) 32, Tuzla siti 30, Radnik 29, Borac 29, Zrinjski 27, Široki Brijeg (-1) 21, Velež 19, Čelik 19, Sloboda 16, Mladost 13, Zvijezda 09 7.

Autor mondo.ba
18:03

Kraj u Banjaluci

Završen je derbi susret 17. kola Premijer lige BiH, Borac i Zrinjski su remizirali rezultatom 0:0...

17:54

Koškanje u posljednjim trenucima!

Uskoro će Borac izvesti korner, u posljednjem minutu nadoknade, ali je prije izvođenja došlo do sukoba među igračima! Prednjačili su Zlomislić i Volkov, kojima je pokazan po žuti karton.

17:49

Mandić u šansi!

U 94. minutu je Staniša Mandić istrčao kontru, krenuo ka golu, ''lomio'' Ćosića, ali je potom slabo šutirao.

17:48

Ćosiću žuti karton

U 92. minutu Đorđe Ćosić dobija žuti karton nakon faula nad Petrom Kunićem.

17:46

Osam minuta nadoknade!

Sudijska nadoknada drugog poluvremena trajaće osam minuta.

17:46

Vranješ pored gola!

U 90. minutu Vranješ je izveo slobodan udarac, Kenan Topolović je samo pogledom ispatio loptu, a ona je proletjela pored lijeve stative njegovog gola.

17:44

Hitna pomoć sa Jovanovićem

U 89. minutu, na atletsku stazu Gradskog stadiona ušlo je vozilo Hitne pomoći kako bi se ukazala pomoć Marku Jovanoviću koji je na nosilima iznešen van granica igrališta.

17:42

Posljednja promjena u Borcu

U 86. minutu treća izmjena kod Banjalučana. Zbog povrede zarađene u duelu sa Čirjakom, Jovanović je morao van terena, a posljednjih nekoliko minuta u igri će provesti Vladimir Volkov.

17:40

I Čirjaku žuti karton, ''Ultrasi'' odlaze

Na drugoj strani, odmah je ''požutio'' i Frane Čirjak zbog prekršaja nad Markom Jovanovićem. 

U ovim trenucima, u 85. minutu, sa Gradskog stadiona odlaze gostujući navijači.

17:38

Žuti za ''Žutog''

U 83. minutu javnu opomenu dobio je Vladan Danilović zbog opasne igre.

17:34

Žižović opet mijenja zbog povrede

Drugi put na meču, strateg Mostaraca Mladen Žižović mijenja zbog povrede jednog od igrača. Marija Tičinovića je zamijenio Hrvoje Barišić.

17:32

Danilović umjesto Radulovića

U 77. minutu Krunić vrši drugu izmjenu - izvodi Radulovića, na terenu je Danilović.

17:30

Zrinjski prvi put prijeti u nastavku

U 74. minutu su Mostarci prvi put opasnije zaprijetili u nastavku, pleli su mrežu oko gola, ali bez konkretnog rješenja.

17:28

Prva promjena u Borcu

U 72. minutu se Krunić odlučio na prvu promjenu. Van terena je Ivan Crnov, a u igri je Marko Mirić.

17:24

Topolović mijenja Brkića

Prilikom intervencije, Brkić se povrijedio, pa je Žižović u 69. minutu na teren poslao bivšeg čuvara mreže Borca Kenana Topolovića.

17:23

Jovanović slabo...

Golman Zrinjskog Ivan Brkić je izboksovao loptu u polje, ista je došla do štopera Borca Marka Jovanovića koji je želio da šutira atraktivno, ali je promašio loptu.

17:20

Mijenja Žižović

U 65. minutu prva izmjena na meču - umjesto Ivana Čurjurića, na terenu je Frane Čirjak.

17:19
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

17:18

Vranješ iz slobodnjaka - pravo u Brkića

U 62. minutu Vranješ je izveo slobodan udarac iz zone šuta, išla je lopta u okvir gola, ali nije kapiten Borca uspio da uhvati ivana Brkića na spavanju.

17:16

Jakovljević prvi ''plemić'' sa žutim kartonom

Zbog prekršaja nad Almedinom Ziljkićem, defanzivac Zrinjskog Slobodan Jakovljević je zaradio žuti karton.

17:14

Čurjurić u ofsajdu

Ivan Čurjurić je u 59. minutu pobjegao Borčevoj odbrani, ali je bio prebrz - radilo se o ofsajd poziciji.

17:12

Vranješ opet prijeti!

Pobjegao je, u 56. minutu, Vranješ Tomislavu Barbariću, poslao loptu u sredinu, ali je posljednja linija gostiju uspjela da se spasi od ovog ataka.

17:10

Ništa nakon drugog kornera za Zrinjski

U 55. minutu igrači Mladena Žižovića su izveli drugi korner, ali isti nije donio ništa konkretnije pred crveno-plavim golom.

17:08

Poništen pogodak ''crveno-plavima''!

U 50. minutu se zatresla mreža Zrinjskog, ali je gol poništen! Izveden je korner sa desne strane, nakon što je stigla do njega, Kajkut je poslao loptu u gužvu, odbrana Zrinjskog loptu skrenula ka Dujakoviću koji je šutirao glavom i postigao gol, ali se, prema mišljenju arbitara, nalazio u ofsajdu...

17:00

Počelo je drugo poluvrijeme

Nastavljen je derbi 17. kola Premijer lige BiH...

16:49

Vranješ najagilniji među ''crveno-plavima''

Najveća prijetnja po gol Mostaraca je kapiten Borca Stojan Vranješ, koji se u četiri navrata našao u šansi, ali nije uspio da matira Brkića i obraduje navijače na Gradskom stadionu.

16:46

Kraj prvog dijela

Završeno je prvo poluvrijeme na Gradskom stadionu, nema pogodaka u duelu Borca i Zrinjskog...

16:45

Još minut...

Igraće se minut sudijske nadoknade u prvom poluvremenu...

16:44

Vranješ... po četvrti put!

Opet je Vranješ u prilici! Nadvisio je član Borca Kadušića u skoku nakon centaršuta Dujakovića, ali je lopta završila preko prečke.

16:41

Žuti karton Kajkutu, propušta Čelik

Saša Kajkut dobio je žuti karton nakon prekršaja nad Rustemovićem. To je napadaču Borca treći žuti karton, zbog čega neće biti na raspolaganju Kruniću za meč u Zenici sa Čelikom, koji se igra prvog decembarskog dana.

16:37

Vranješ u novoj šansi!

Malo je nedostajalo da Vranješ postigne svoj 12. ovosezonski gol! Prihvatio je kapiten Borca loptu nakon pasa Ziljkića, potom šutirao, a lopta se otkotrljala pored lijeve stative gostujućeg gola...

16:34
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

16:31

Lučić!

Istakao se golman Borca u 30. minutu! Nakon centaršuta Edina Rustemovića sa desne strane, lopta je preletjela sve igrače u kaznenom prostoru, ali je čuvar mreže Banjalučana bio na mjestu.

16:29

Prvi žuti karton

Prvi igrač kojem je danas pokazan žuti karton je Borčev Nemanja Janičić zbog prekršaja nad Mandićem. Nedugo prije, ponovo se na udarac sa distance odlučio Dujaković, ali je odbrana gostiju ponovo bila na mjestu.

16:28
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

16:25

''Brdo baruta''

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

16:23

Koreografija Lešinara

Lešinari sa Starčevice danas slave rođendan, a tom prilikom je na sjevernoj tribini istaknuta prigodna koreografija.

16:21

Mandić u ofsajdu

Tičinović je u 21. minutu proigrao Mandića, ali se napadač gostiju nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

16:19

Dujaković i Tičinović neprecizni

U 18. i 19. minutu sa distance su pokušali Borčev Siniša Dujaković i član Zrinjskog Mario Tičinović. Bliže postizanju gola bio je član gostujućeg sastava, precizno je gađao, ali je lopta otišla preko gola.

16:17

Ponovo Vranješ u prilici

Radulović je u 17. minutu na lijevoj strani izbacio Đorđa Ćosića koji centira, ali kapiten Borca i najbolji strijelac ovog tima u jesenjoj polusezoni Stojan Vranješ ne zahvata loptu na pravi način.

16:14

Jovanović izblokiran

Na ulasku u 15. minut, štoper Borca Marko Jovanović je, poslije slobodnog udarca Aleksandra Radulovića, šutirao ka golu ''plemića'' koji uspijevaju da ga izblokiraju.

16:11

Dolaze i ''Ultrasi''

U 12. minutu utakmice, na Gradski stadion ulaze i pristalice Zrinjskog.

16:10

Bez opasnosti za Borac

Staniša Mandić je u 11. minutu centrirao sa lijeve strane, lopta je preletjela šesnaesterac, ali je bila prejaka za Ivana Čurjurića.

16:07

Poslije šanse za Borac - koškanja!

U petom minutu kapiten Borca Stojan Vranješ je pokušao da lobuje Brkića, ali je golman Zrinjskog uhvatio loptu na gol-liniji. Uslijedila je potom rasprava Kajkuta i Jakovljevića, a nakon što je čuvar mreže gostiju izbacio loptu u teren, došlo je do koškanja između Kunića i Jovanovića nakon jednog kontakta i pada Borčevog štopera, ali se sve vrlo brzo smirilo.

16:03

Prvi korner

Borac u četvrtom minutu izvodi prvi korner na utakmici.

16:02

Nije prošao pas za Kajkuta

Ziljkić je pokušao da proigra Kajkuta u drugom minutu, ali je odbrana gostiju loptu izbacila u aut.

16:01

Rezultati 17. kola

Podsjetimo na rezultate dosadašnjih utakmica 17. kola: Mladost - Radnik 0:4, Tuzla siti - Čelik 1:0, Velež - Sarajevo 1:2 i Zvijezda 09 - Sloboda 1:1.

15:59

Počeo je meč!

U ovim trenucima, počeo je derbi na Gradskom stadionu!

15:57
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

15:56

Sastavi Borca i Zrinjskog

Branislav Krunić se za današnji meč odlučio za ovih 11 igrača: Lučić, Radulović, Jovanović, Kajkut, Crnov, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičić i Ziljkić.

Žižović je, sa druge strane, na teren poslao sljedeći tim: Brkić, Gojković, Čurjurić, Zlomislić, Kunić, Barbarić, Jakovljević, Rustemović, Mandić, Tičinović i Kadušić.

15:45

Zrinjski deset godina čeka na ''trojku'' u Banjaluci

Interesantno, više od deceniju Zrinjski nije trijumfovao u gradu na Vrbasu. Posljednji put, jedna selekcija je stigla do tri boda u Banjaluci 28. februara 2009. godine, kada je meč završen rezultatom 1:2. 

15:43

Žižović debituje

Meč na Gradeskom stadionu biće Žižovićevo ''vatreno krštenje'' na klupi šestostrukog šampiona BiH. Bivši kormilar Radnika i nekadašnji Krunićev saigrač u Borcu već je odradio jedan meč na klupi Zrinjskog - upisan je remi sa Šibenikom (2:2) u Međugorju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije