Fudbal

Murinjo ne vidi Zlatana u Totenhemu: "Nema šanse dok imamo Kejna!"

Autor mondo.ba

Novi strateg ''pijevaca'' bio je prilično jasan...

Zlatan Ibrahimović nedavno je saopštio da neće produžiti ugovor sa članom MLS lige Los Anđeles Galaksijem, a spisak klubova koji bi željeli da ga vide u svojim redovima je poprilično dugačak.

Mahom ga čine italijanski klubovi (Napoli, Bolonja, Milan...), koje je Zlatan već obavijestio o tome koliki platu želi na mjesesčnom nivou.

U opticaju je i Mančester junajted, a mediji na Ostrvu su, po dolasku Žozea Murinja u Totehnem, počeli da špekulišu da bi švedski napadač bh. korijena mogao uskoro da postane ''pijevac'', s obzirom da je tokom karijere u dva navrata već sarađivao sa portugalskim stručnjakom – u Junajtedu i Interu.

Ipak, ''Posebni'' je vrlo brzo odbacio ove navode.

''Nema šanse za takvo nešto'', rekao je Murinjo, a svoj stav obrazložio na sljedeći način:

''Ta mogućnost ne postoji dok je Hari Kejn u klubu. Zlatan je odličan momak, nevjerovatan fudbaler, ali mi u svojim redovima imamo najboljeg napadača u Engleskoj i jednog od dva-tri najbolja golgetera na planeti, tako da nema smisla da u naše redove dođe Zlatan koji u kasnim tridesetim godinama može da igra gdje god poželi'', naveo je Portugalac, koji je na klupi prošlosezonskog finaliste Lige šampiona zamijenio Maurisija Poketina, koji će, prema navodima lista ''Bild'', od sljedeće sezone komandovati fudbalerima Bajerna.

Upravo je Kejn bio jedan od strijelaca za Totenhem na Murinjovom ''vatrenom krštenju'', u duelu sa Vest Hemom, koji je završen pobjedom Totenhema rezultatom 2:3.

Kad je u pitanju evropska scena, Murinjo će na klupi novog kluba debitovati sutra, kada će u engleskoj prestonici gostovati Olimpijakos, u okviru petog kola grupe B, u kojoj se takmiči i Crvena zvezda, koja će sutra na stadionu ''Rajko Mitić'' ugostiti Bavarce, sa željom da trijumfuje nad njemačkim gigantom i možda obezbijedi evropsko proljeće.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.