Fudbal

Juventus ''bacio udicu'' - želi mladu zvijezdu Breše već od ljeta!

Autor mondo.ba

Aktuelni šampion Italije želi da ovaj transfer završi što je moguće prije

Juventus je zainteresovan da u svojim redovima od narednog ljeta vidi – mladu zvijezdu Breše Sandra Tonalija!

Naime, prema navodima italijanskih medija, torinski klub je ''zagrizao'' za vezistu koji će u maju napuniti 20 godina, ali i koji je upisao tri nastupa u seniorskoj reprezentaciji ''azura''.

Juventus želi da se osigura po ovom pitanju što je moguće prije, ali pitanje da li će sve ići glatko kako je ''stara dama'' zamislila, ako uzmemo u obzir tvrdnje predsjednika tima sa Rigamontija Masima Selina po ovom pitanju i činjenicu da Tonalija ugovor sa Brešom veže do ljeta 2021. godine.

''Ako Sandro bude želio da ostane u našim redovima, spreman sam da podnesem veliku finansijsku žrtvu kako bih obnovio njegov ugovor. Sandro zna da će biti u prilici da nastavi da se zabavlja ako ostane naš član, a postoji opasnost da možda neće dobijati mnogo prilike za igru u velikom klubu u ovim godinama. Međutim, na njemu je da odluči'', naveo je prvi čovjek Breše, koja je juče smijenila trenera Fabija Grosa nakon samo tri kola, a na njegovo mjesto vratila njegovog prethodnika Eugenija Korinija, pred kojim je težak zadatak da ekipu digne iz letargije i pomjeri iz zone ispadanja ka ''sigurnoj luci''.

U tekućoj sezoni Serije A Sandro Tonali je nastupio na svih 13 utakmica koje je Breša odigrala u Seriji A i postigao jedan pogodak – u porazu od Đenove (3:1) u devetom kolu.

Breša je, inače, u ovom trenutku ''fenjeraš'' Kalča uz samo sedam bodova, te šest vezanih poraza.

Mnogo jasniju sliku po pitanju mogućnosti ovog tima u italijanskoj eliti, u koju se vratio nakon osam godina, mogli bismo da dobijemo nakon naredna tri kola, u kojima će snage odmjeriti sa timovima kojima je, takođe, primarni cilj očuvanje prvoligaškogt statusa (SPAL, Leće i Sasuolo).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.