Fudbal

Grujić asistirao i pogodio u Frankfurtu, ali Klinsman NIJE slavio!

Autor mondo.ba

Marko Grujić bio je prvo ime duela u Frankfurtu sve do 86. minuta kada je Ajntraht golom Rodea stigao do boda i "ukrao“ Jirgenu Klinsmanu prvu pobjedu na klupi Herte.

Izvor: Alexander Scheuber/Bongarts

Četiri gola dao je Ajntraht, dva je postigla Herta u uvertiri 14. kola Bundeslige nakon koje je na semaforu ipak stajalo:

AJNTRAHT – HERTA 2:2

Dva gola poništena su Ajntrahtu, oba puta zbog prethodnog faula, u meču odigranom u Frankfurtu koji su obilježili Martin Hintereger i Marko Grujić upisavši po gol i asistenciju.

Srpski reprezentativac namjestio je jedan, potom i postigao drugi gol za Hertu, ali to nije bilo dovoljno za prvu pobjedu Jirgena Klinsmana na klupi ekipe iz Berlina.

Grujić je maestralnom asistencijom kroz noge uposlio Lukebakija u 30. minutu, a onda ispratio akciju svojih saigrača i dodavanje Bojate pospremio u gol sa samo nekoliko metara.

Herta je u tom 63. minutu imala 2:0 i činilo se da će konačno slaviti poslije pet vezanih poraza, ali samo dva minuta kasnije sve je krenulo u potpuno drugom smjeru.

Hintereger je pogotkom glavom kaznio loše postavljanje gostiju kod kornera i spori izlazak Platenhardta kojom je upropastio čist ofsajd, da bi potom uslijedila potpuna ofanziva.

Stadion u Frankfurtu eksplodirao je u 70. minutu kada je večeras odlični Kraft "boksovao“ visoku loptu u svoju mrežu, međutim, sudija je pokazao da pogodak ne važi jer je Andre Silva rukom gurnuo golmana gostiju.

Igrači i navijači Ajntrahta bili su bijesni jer im je i u prvom poluvremenu poništen jedan pogodak nakon intervencije iz VAR sobe, međutim, bilo je to zbog još očiglednijeg faula Filipa Kostića.

Ajntraht je ipak stigao do boda, i to četiri minute prije kraja!

Sebastijan Rode ušao je u drugom poluvremenu, a onda izrastao u heroja Frankfurta pogotkom za 2:2 poslije kornera i asistencije Hinteregera.

Trener Ajntrahta Adi Hiter ovom izmjenom, ispostavilo se, nadmudrio je Jirgena Klinsmana i spriječio ga da upiše svoju prvu pobjedu na klupi Herte.

Pružio je Austrijanac priliku i Dejanu Joveljiću u posljednjih šest minuta, međutim, mladi napadač nije uspio da se upiše u strijelce.

Bundesliga, 14. kolo

Ajtraht – Herta 2:2 (0:1)
/Hintereger 65, Rode 86 - Lukebakio 30, Grujić 63/

Subota

Od 15.30
Augzburg – Majnc
Borusija Menhengladbah – Bajern
Borusija Dortmund – Fortuna
Frajburg – Volfsburg
Lajpcig – Hofenhajm

od 18.30
Bajer L. – Šalke

Nedjelja

Od 15.30
Union Berlin – Keln

Od 18.00
Verder – Paderborn

TABELA: Borusija Menhengladbah 28, Lajpcig 27, Šalke 25, Bajern 24, Borusija Dortmund 23, Frajburg 22, Bajer L. 22, Hofenhajm 21, Volfsburg 20, Ajntraht (+1) 18, Union Berlin 16, Majnc 15, Verder 14, Fortuna 14, Herta (+1)  12, Keln 8, Paderborn 5.