• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Razmažena derišta" konačno zaigrala – Igokea demolirala Cibonu u Zagrebu

Autor mondo.ba

Kritike Dragana Bajića urodile su plodom. Igokea šokirala Cibonu u Zagrebu i upisala ubjedljivu pobjedu 91:66, uz sjajno šutersko veče Rašada Vona koji je pogodio šest trojki.

 ABA liga 10 kolo Cibona - Igokea 66-91 Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Agonija Igokee trajala je nedjeljama, redali su se porazi, da bi se konačno crna serija prekinula u Zagrebu.

Nakon poraza od Mege trener Igokee Dragan Bajić nazvao je svoje igrače „razmaženim derištima koje zanima samo novac“, a ova žestoka kritika urodila je plodom.

Možda će vas zanimati

Igokea je sa više nego ubjedljivih 91:66 (17:20, 22:18, 32:15, 20:13) savladala Cibonu u zagrebačkom Domu sportova i upisala drugi trijumf u sezoni.

Konačno je Igokea odigrala partiju kao tim, posebno u trećoj četvrtini kada je sve funkcionisalo i u napadu i u odbrani. Đorđe Simeunović je inicirao preokret u trećoj četvrtini i završio sa sedam poena, a čak četvorica "igosa“ imali su dvocifreni učinak.

Rašad Von bio je najefikasniji sa 24 poena, uz fenomenalni šuterski učinak – 6/7 za tri poena, Gagić je odigrao još jednu dobru partiju i upisao 18 poena,  Majk Grin upisao je dabl-dabl sa 14 poena i deset asistencija, a Dalibor Ilić upisao je 13 poena i osam skokova.

Kod Cibone Bundović, Novačić i Katić postigli su po deset poena.

Uprkos ubjedljivoj pobjedi košarkašima Igokee trebalo je dobrih dvadesetak minuta da se "namjeste", a Cibona je u prvom periodu imala i 20:12 poslije trojke Gibsona.

Igokea je trojkom Evansa dvije sekunde prije kraja prve dionice smanji na 20:17, ali Cibona se u drugoj četvrtini ponovo odlijepila, još jednom imala "plus osam“, a mogla je i do dvocifrene prednosti, da Bundović nije malo požurio želeći da veže dvije trojke.

Gosti iz Aleksandrovca kaznili su to i serijom 7:0 preokrenuli na 39:38 u najgorem mogućem trenutku, u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Pravi preokret tek je uslijedio,  a inicirao ga je Simeunović sa pet vezanih poena, pa je trener Cibone na 48:41 za goste morao da traži tajm aut.

Minut odmora ije urodio plodom i Igokea je stigla prvi put do dvocifrene prednosti 55:45, da bi sa dve vezane trojke Vona odmakla na 65:47.

Bila su to prve dvije od ukupno šest koliko je postigao večeras u Domu sportova, a nekon te preostale četiri, koje je vezao u posljednjoj četvrtini Cibona je potpuno potopljena i Igokea je rutinski stigla do ubjedljive pobjede 91:66.

Zanimljivo je da Bajić ni na ovom meču nije mnogo računao na Dorela Rajta, koji je na kraju "sakupio“ nešto više od 13 minuta na terenu i imao skroman učinak od 2 poena, četiri skoka i jednu asistenciju.

Igokea je ovim trijumfom stigla do skora 5-4 protiv Cibone u Zagrebu, odnosno 10-7 ukupno.

U narednom kolu ekipa Dragana Bajića dočekaće Primorsku, dok će Cibona gostovati Partizanu.

PAROVI 10. KOLA ABA LIGE

PETAK
Cibona - Igokea 66:91 (20:17, 18:22, 15:32, 13:20)
Mega - Partizan (20.00)

SUBOTA
Budućnost - Cedevita Olimpija (18.00)
Krka - Mornar (20.00)

NEDELJA
Crvena zvezda - FMP (18.00)

PONEDELJAK
Primorska - Zadar (18.00)

TABELA: Budućnost 8-1, Cedevita Olimpija 7-2, FMP 6-3, Partizan 6-3, Primorska 6-3, Crvena zvezda 5-4, Mornar 4-5, Cibona 5-5, Krka 4-5, Mega 2-7, Igokea 2-8, Zadar 1-8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC