Fudbal

Dmitrović prekinuo crnu seriju - Nakon devet mečeva sačuvana mreža

Autor mondo.rs

Ekipa Eibara je odoljela na San Mamesu i tako po prvi put u posljednja dva i po mjeseca završila susret bez primljenog gola.

Treći meč današnjeg programa u 17. kolu Primere donio nam je i prvu utakmicu ovog kola koja je završena bez golova. Bodove su podijelili Atletik Bilbao i Eibar.

Uz pomoć VAR tehnologije, ali i lošeg dana za ofanzivce Atletika, Marko Dmitrović je uspio da sačuva mrežu. To se ove sezone ne dešava često, a posljednji takav primker je iz septembra!

Jedina prava prilika za promjenu rezultata na ovom susretu bila je šansa domaćeg tima iz 78. minuta. Tada je Kapa prošao po desnoj strani, a na ubačenu loptu Vilijamsa je uputio oštar centaršut. Iako je lopta završila u golu, autogol nije priznat zbog ofsajd pozicije desnog beka.

Imao je domaćin postignut gol i u prvom dijelu igre, ali je tada bez VAR tehnologije, uz pomoć linijskog sudije, poništen pogodak Kordobe. Sve je bilo mnogo jasnije nego u onoj drugoj, daleko ozbiljnijoj situaciji, kada je tehnologija morala da povlači linije.

Eibar je poslednji put sačuvao mrežu u 29. septembra, u ligaškom meču protiv Selte iz Viga. Od tada su odigrali devet mečeva u prvenstvu, kao i dva prijateljska susreta, a za meč bez primljenog gola nisu znali.

Sjajnu partiju srpskog čuvara mreže, koji je ponovo bio jedan od najboljih u redovima Eibara, pokvario je žuti karton u finišu utakmice. Dmitrović je odugovlačio pri izvođenju prekida, a sudija Lopez nije imao previše strpljenja za to trošenje vremena.

Osvajanjem boda na ovom susretu, Eibar je prekinuo niz od četiri neugodna poraza u prvenstvu. Atletik Bilbao, tim koji je bio favorit pre ove runde, može da žali za propuštenim bodovima koji bi na kraju sezone mogli da im znače u konačnom plasmanu.

Ovako, tim iz Baskije ostaje na 6. poziciji, ali mogu da ga preteknu Valensija i Atletiko Madrid koji imaju meč manje. Ekipa Eibara nalazi se na 16. poziciji sa 16 bodova.

Atletik Bilbao: Simon, Kapa, Alvarez, Martinez, Berčiče, San Hoze, D. Garsija, Vilijams, Lopez (od 64. Viljalibre), Kordoba (od 46. Ibai), R. Garsija
Eibar: Dmitrović, Korea, Oliveira, Bigas (od 21. Burgos), Tehero, Leon (od 82. De Blasis), Eksposito, Eskalante, Inui, Enrih, Kike (od 86. Čarls)

LISTA STRIJELACA: Mesi 12, Benzema 11, Suarez 9, Loren, Moreno, Perez 8...

PAROVI 18. KOLA: Eibar - Granada, Majorka - Sevilja, Barselona - Alaves, Viljareal - Hetafe, Valjadolid - Valensija, Leganes - Espanjol, Osasuna - Real Sosijedad, Betis - Atletiko Madrid, Levante - Selta Vigo, Real Madrid - Atletik Bilbao.