• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gatuzov debi u Napoliju - noćna mora: Poraz od Parme u 90+3!

Autor mondo.ba

Napoli je na debitanskoj utakmici Đenara Gatuza poražen od Parme, iako je imao 15 udaraca više prema golu od rivala (22:7)

''Vatreno krštenje'' na klupi Napolija Đenaro Gatuzo, koji je prethodno odbio ponude čak 18 klubova, nastojaće što prije da zaboravi. Večerašnji rival, Parma, kući nosi cijeli plijen:

NAPOLI – PARMA 1:2 (0:1)
/Milik 64 - Kuluševski 4, Žervinjo 90+3/

Produžio je tako večerašnji domaćin prvenstveni niz bez pobjede na ČAK OSAM utakmica, a na prvo slavlje u Kalču čeka od 19. oktobra i duela sa Veronom (2:0) na San Paolu.

Sa druge strane, pulenima Roberta d'Averse ovo je treća gostujuća pobjeda u tekućoj sezoni.

Možda će vas zanimati

Da je moglo da počne gore za ''Rina'' na njegovom debiju na klupi Napolija – nije.

Već nakon četiri minuta igre suočila se Gatuzova četa sa rezultatskim zaostatkom, a Anćelotijev zamjenik je neposredno po primljenom golu bio primoran da izvrši prvu izmjenu.

Večerašnjim golom Kuluševski se upisao u istoriju Parme kao strijjelac 500. gola za ovaj klub u elitnom rangu italijanskog fudbala

Kaliduu Kulibaliju se na polovini domaćih prikrao Dejan Kuluševski, izdržao duel sa senegalskim defanzivcem i potom pogodio bliži ugao gola Aleksa Mereta. Pri trku sa mladim vezistom Parme, Kulibali se i povrijedio, pa je Gatuzo u uvodnim minutima na teren morao da pošalje Sebastijana Luperta.

Međutim, kako je odmicalo prvo poluvrijeme, tako je Napoli ''prodisao'' te se oporavljao od nokdauna, a u prilog toj tvrdnji, osim drastične razlike u posjedu lopte (u procentima 67:33), idu i tri stopostotne šanse stvorene do kraja tog dijela igre.

Prvu, najbolju do tada, u 24. minutu nije u gol pretvorio Pjotr Zjelinski, a tifozi Napolitanaca nisu imali razloga za slavlje ni nakon udaraca kapitena Lorenca Insinjea u 33. i 45. minutu.

Mogli su u međuvremenu i po drugi put da budu šokirani ali ih je, nakon Žervinjovog solo-prodora, u 42. minutu spasila – stativa.

Ipak, blago razočaranje je uslijedilo u sudijskoj nadoknadi nastavka, kada je nakon duela Ernanija i Zjelinskog Marko di Belo prvo pokazao na bijelu tačku, ali potom promijenio odluku nakon gledanja snimka i utvrdio da je do kontakta van kaznenog prostora.

Silovito je Napoli ušao i u drugo poluvrijeme, domaće pristalice su željno čekale da vide jednu loptu iza leđa Luiđija Sepea...

... i dočekali su taj trenutak u 64. minutu!

Samo minut ranije, Gatuzo je na teren umjesto Alana poslao Drisa Mertensa, koji je praktično u prvom dodiru sa loptom asistirao Arkadiušu Miliku.

Tražio je do kraja susreta Napoli put ka ''trojci'', prvoj, kako rekosmo, nakon dva mjeseca, ali je u smiraj meča ostao bez ijednog boda...

Nakon neuspjelog ataka domaćih ka golu Sepea, uslijedila je, u trećem minutu sudijske nadoknade, furiozna kontra Parme, koju je u gol, nakon asistencije strijelca vodećeg gola Dejana Kuluševskog u gol pretvorio Žervinjo za nevjericu na tribinama ''San Paola''...

SERIJA A, 16. kolo

Breša – Leće 3:0 (2:0)
/Čanselor 32, Toregrosa 44, Spalek 61/

Napoli – Parma 1:2 (0:1)
/Milik 64 - Kuluševski 4, Žervinjo 90+3/

Đenova – Sampdorija 20.45

Nedjelja

Verona – Torino 12.30
Milan – Sasuolo 15.00
Bolonja – Atalanta
Juventus – Udineze
Roma – SPAL 18.00
Fiorentina – Inter 20.45

Ponedjeljak

Kaljari – Lacio 20.45

TABELA: Inter 38, Juventus 36, Lacio 33, Kaljari 29, Roma 29, Atalanta 28, Parma (+1) 24, Napoli (+1) 21, Torino 20, Milan 20, Verona 18, Bolonja 16, Forentina 16, Sasuolo (-2) 15, Udineze 15, Leće (+1) 15, Breša (-1) 13, Sampdorija 12, Đenova 11, SPAL 9.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC