• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Desetka za Tima Vernera, desetka i prvo mjesto za RB Lajpcig!

Autor mondo.ba

Iako su se propisno ispromašivali u Dizedorfu, fudbaleri RB Lajpciga će prenoćiti na liderskoj poziciji u Bundesligi.

Fudbaleri RB Lajpciga igraju odlično ove jeseni...

Nakon prolaska u osminu finala Lige šampiona u konkurenciji Olimpik Liona, Zenita i lisabonske Benfike, izabranici Julijana Nagelsmana su u subotu stigli do šeste uzastopne, a ukupno jubilarne 10. pobjede u Bundesligi nakon koje će sigurno prenoćiti na liderskoj poziciji.

A da li će tako i ostati poslije 15. kola, zavisi od eventualne pobjede Borusije Menhengladbah na nedjeljnom gostovanju u Volfsburgu, s obzirom da RB Lajpcig u ovom trenutku ima dva boda prednosti.

FORTUNA DIZELDORF - RB LAJPCIG 0:3 (0:1)

Fortuna je uknjižila deveti poraz zahvaljujući golovima Patrika Šika, Tima Vernera i Nordija Mukijelea, a kako su igrali u subotu predveče, slobodno se može reći da je tim iz Dizeldorfa odlično prošao na "Merkur Špil Areni".

Lajpcig je već u drugom minutu poveo golom pozajmljenog centarfora Rome Patrika Šika, koji je odlično reagovao na centaršut Konrada Lajmera i iz "prve" pogodio mrežu domaćina - 0:1.

Do odlaska na odmor pravo je čudo što Amerikanac Zakari Stefen nije barem još tri-četiri puta vadio loptu uz Fortunine mreže, s obzirom na sijaset prilika koje su promašili Marsel Sabicer, Kristofer Nkunku, Stefan Ilsanker i Dejot Upamekano.

Najbolju šansu da Fortuna kazni te silne promašaje gostiju imao je u 44. minutu napadač Sampdorije David Kovnacki, koji je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je desna stativa bila saveznik golmana Petera Gulašija.

RB Lajpcig je "prelomio" susret u 58. minutu kada je Lukas Klosterman pogodio u ruku Kana Ajhana, a sudija Robert Hartman poslije konsultacije video arbitra (VAR) pokazao na penal.

Siguran sa "kreča" bio je Timo Verner i desetim pogotkom uz pet asistencija u sezoni osigurao deseti trijumf za prvo mjesto na prvenstvenoj tabeli - 0:2.

Francuski defanivac Nordi Mukijele udario je pečat je nova tri boda u 75. minutu kada je dobro reagovao na centaršut Marsela Sabicera i glavom pogodio mrežu Zakarija Stefana - 0:3.

Iako je američki čuvar mreže primio tri gola, bez ikakve sumnje je bio jedan od najboljih pojedinaca u Fortuni, koja je i dalje u opasnoj zoni.

BUNDESLIGA - 15. kolo

Bajern - Verder 6:1 (2:1)
/Kutinjo 45, Levandovski 45+4 - Rašica 24/

Keln - Bajer Leverkuzen 2:0 (0:0)
/Kordoba 73, Borno 84/

Herta - Frajburg 1:0 (0:0)
/Darida 53/

Majnc - Borusija Dortmund 0:4 (0:1)
/Rojs 32, Sančo 66, Azar 69, Šulc 84/

Paderborn - Union Berlin 1:1 (1:1)
/preger 34 - Ingvartsen 7/

Fortuna - RB Lajpcig 0:3 (0:1)
/Šik 2, Verner 58, Mukijele 75/

Nedjelja:

Volfsburg - Borusija M. (15.30)
Šalke - Ajntraht (18.00)

Petak:

Hofenhajm - Augzburg 2:4 (1:1)
/Skov 14, Lokadija 80 - Maks 12, 51 pen, Jensen 56, Jago 85/


TABELA: RB Lajpcig 33, Borusija M. (-1) 31, Borusija Dortmund 29, Bajern 27, Šalke (-1) 25, Frajburg 25, Bajer 25, Hofenhajm 21, Volfsburg (-1) 20, Union Berlin 20, Augzburg 20, Ajntraht (-1) 18, Herta 15, Majnc 15, Verder 14, Fortuna 12, Keln 11, Paderborn 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC