• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Augzburg prekinuo neugodan niz – prvi put se osladio u Sinshajmu u Bundesu!

Autor mondo.ba

Junaci nove pobjede Augzburga, četvrte u posljednjih pet kola, bili su dvostruki strijelac Filip Maks i trostruki asistent Florijan Niderlehner, nad kojim je načinjen i jedanaesterac.

Konačno se i to dogodilo!

Auzbrug je do večeras osam puta gostovao Hofenhajmu u Bundesligi – i nikad nije uspio da pobijedi.

Omjer je glasio: 0-4-4, ali je ovog petka i prva brojka promijenjena:

HOFENHAJM – AUGZBURG 2:4 (1:1)
/Skov 14, Lokadija 80 - Maks 12, 51 pen, Jensen 56, Jago 85/

''Krivci'' za ispis ovog rezultata su dvostruki strijelac Filip Maks i trostruki asistent Florijan Niderlehner, nad kojim je načinjen i jedanaesterac. Tu dolazimo do tragičara meča, Hofenhajmovog Kevina Akpogume, koji je, osim što je skrivio penal, pogriješio i kod prvog gola gostiju i možda i nagovijestio razočaravajuće veče za pristalice Hofenhajma...

Nastavio je ovim porazom Hofenhajm seriju loših rezultata.

Nakon 11 kola, večerašnji domaćin je bio petoplasirani, od sedme do jedanaeste runde nanizao je pet pobjeda, ali je potom upao u "crnu rupu" i spojio četiri utakmice bez ijednog osvojenog boda, te je osmoplasirani.

Sa druge strane, Augzburg se diže nakon lošeg starta sezone.

U prvih deset kola puleni Martina Šmita trijumfovali su samo jednom, ali su potom u narednih pet kola upisali isto toliko utakmica bez poraza, od čega četiri pobjede, što ih je drastično pomjerilo sa 16. mjesta, koje su zauzimali nakon deset kola i koje nakon 34 runde vodi u doigravanje za opstanak u eliti, i trenutno su na mjestu broj 10.

Premijerni meč 15. bundesligaškog kola počeo je furiozno – mreža se zatresla i na jednoj i na drugoj strani već u prvoj trećini prvog dijela!

Utakmica je počela dobro po goste, koji su poentirali preko Filipa Maksa u 12. minutu, a pogotku je, rekli smo, prethodila greška Akpogume, kojem je Niderlehner pobjegao duž aut-linije pobjegao a potom uputio prizeman centaršut ka Maksu, koji je bez problema iskoristio situaciju u kojoj se našao.

Samo dva minuta kasnije, Hofenhajm je stigao do izjednačenja poslije preciznog udarca Roberta Skova sa ivice šesnaesterca, iako je prvobitno djelovalo da 4-5 igrača domaćeg tima previše komplikuje sebi život prevelikim kombinovanjem na posljednjoj trećini terena.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić u igri je proveo sat vremena, nakon čega je zbog sudara sa Ranijem Kedirom i povrede morao da bude zamijenjen.

Činilo se da se Hofenhajm oporavio od šoka, pogotovo ako se zna da je bio znatno opasniji od tog trenutka do kraja prvog dijela, ali…

… novi je uslijedio za samo desetak minuta nastavka!

Prvo je Akpoguma u šesnaestercu ispred Olivera Baumana oborio Niderlehnera, a Bibijani Štajnhaus, koja je večeras drugi put ove sezone dijelila pravdu u Bundesligi, nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na "kreč" sa kojeg je po drugi put večeras bio Filip Maks.

Ubrzo potom je, nakon greške igrača Hofenhajma na sredini terena, "sijevnula" kontra Augzburga koju je golom, poslije asistencije Niderlehnera, materijalizovao Fredrik Jensen.

Tračak nade za domaće da mogu da izbjegnu poraz pojavio se u 80. minutu, kada je za 2:3 pogodio Jirgen Lokadija, na asistenciju strijelca prvog gola, Roberta Skova, ali ih je Augzburg ponovo umirio u 85. minutu, kada je pogodio Jago za konačnih 2:4.

BUNDESLIGA – 15. kolo

Petak:

Hofenhajm – Augzburg 2:4 (1:1)
/Skov 14, Lokadija 80 - Maks 12, 51 pen, Jensen 56, Jago 85/

Subota:

Bajern – Verder (15.30)
Keln – Bajer (15.30)
Herta – Frajburg (15.30)
Majnc – Borusija D. (15.30)
Paderborn – Union Berlin (15.30)
Fortuna – RB Lajpcig (18.30)

Nedjelja:

Volfsburg – Borusija M. (15.30)
Šalke – Ajntraht (18.00)

TABELA: Borusija M. 31, RB Lajpcig 30, Borusija D. 26, Šalke 25, Frajburg 25, Bajer 25, Bajern 24, Hofenhajm (+1) 21, Volfsburg 20, Augzburg (+1) 20, Union Berlin 19, Ajntraht 18, Majnc 15, Verder 14, Herta 12, Fortuna 12, Paderborn 8, Keln 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC