• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern iskalio bijes: Kutinjo i Levandovski uništili Verder!

Autor mondo.ba

Minhenski klub demonstrirao silu poslije dva uzastopna poraza u Bundesligi.

Poslije dva uzastopna poraza u Bundesligi od Bajer Leverkuzena i Borusije Menhengladbah, što se dešava otprilike svake "prestupne" godine u Njemačkoj, Bavarci su se našli izvan mjesta koje vodi u Evropu.  U takvoj situaciji u subotu u 15. kolu su dočekali Verder, koji je posljednji put pobijedio prije više od 11 godina, pa je to bila prilika da iskale svoj bijes.

I to su i učinili!

Možda će vas zanimati

BAJERN - VERDER 6:1 (2:1)

Ali, tek u drugom poluvremenu zahvaljujući raspoloženom Felipeu Kutinju, trostrukom strijelcu i dvostrukom asistentu, kao i ponovo probuđenom Robertu Levandovskog, koji je sa dva nova pogotka, prekinuo golgeterski post!.

Tim iz Bremena je u prvom dijelu bio vrlo ravnopravan rival šampionu Njemačke i prvi stigao do prednosti pogotkom "kosovskog" fudbalera Milota Rašice, koji je u 24. minutu pretrčao Davida Alabu, a onda sa 20-ak metara "bombom" isparao mrežu Manuela Nojera - 0:1.  

Šok na "Alijanc Areni" trajao je sve do posljednjeg minuta prvog poluvremena kada je Bajern uspio da preokrene rezultat.

Prethodno je golman ekipe iz Bremena Jirži Pavlenka spasio Verder u 38. minutu nakon što je skinuo "zicer" Robertu Levandrovskom, a potom ukrotio i udarac Felipa Kutinja sa ivice kaznenog prostora.

Ipak, golman gostiju nije ništa mogao u 45. minutu kada je Bajern stigao do izjednačenja nakon što je Serž Gnabri izbjegao ofsajd i poslao loptu u peterac, a tamo je Kutinjo samo ćušnuo u mrežu - 1:1.

Igrao se četvrti minut nadoknade prvog poluvremena, post od dvije utakmice bez pogotka, prekinuo je poljski golgeter Levandovski poslije asistencije Kutinja - 2:1. Bio je to 17. "recka" prvog strijelca Bundeslige.

Izabranici Hansija Flika su potvrdili trijumf u 63. minutu novim fantastičnim potezom Felipa Kutinja, koji je ponovo izbjegao ofsajd na asistenciju Davida Alabe, a potom majstorski lobovao golmana Verdera - 3:1.

Kad su i definitivno "prelomili" Verder, uslijedila je egzibicija u režiji Kutinja i Levandovskog, koji su rešetali mrežu u 72. i 78. minutu, a u 75. minutu je na asistenciju danas maesteralnog Brazilca pogodio i Tomas Miler. Ipak, najljepši ubjedljivo bio je gol za "het-trik" Kutinja nakon što je sa ivice kaznenog prostora iskosa pogodio suprotan ugao!

 I napadač Borusije iz Dortmunda Marko Rojs upisao se u listu strijelaca u Majncu postigavši 50. put gol za vođstvo "milionera" u trijumfu od 0:4. Inače, Rojs je ukupno postigao 125 golova u šampionatu, a Levandovski ima tri "prva gola" više u Bundesligi.

Iako su dominirali na "Opel Areni" u Majcu, barem što se tiče posjeda lopte i stopostotnih šansi, Borusija je tek u nastavku stigla do ubjedljive pobjede, osme ove sezone, za treću poziciju na tabeli.

Najprije je u 66. minutu Džejdon Sančo povisio na 0:2, tri minuta kasnije pogodio je Torgen Azar, da bi poker golova u mreži Robina Zentnera kompletirao Niko Šulc u 84. minutu.

BUNDESLIGA - 15. kolo

Bajern - Verder 6:1 (2:1)
/Kutinjo 45, 63, 78, Levandovski 45+4, Miler 75 - Rašica 24/

Keln - Bajer Leverkuzen 2:0 (0:0)
/Kordoba 73, Borno 84/

Herta - Frajburg 1:0 (0:0)
/Darida 53/

Majnc - Borusija Dortmund 0:4 (0:1)
/Rojs 32, Sančo 66, Azar 69, Šulc 84/

Paderborn - Union Berlin 1:1 (1:1)
/preger 34 - Ingvartsen 7/

Fortuna - RB Lajpcig (18.30)

Nedjelja:

Volfsburg - Borusija M. (15.30)
Šalke - Ajntraht (18.00)

Petak:

Hofenhajm - Augzburg 2:4 (1:1)
/Skov 14, Lokadija 80 - Maks 12, 51 pen, Jensen 56, Jago 85/


TABELA: Borusija M. (-1) 31, RB Lajpcig (-1) 30, Borusija Dortmund 29, Bajern 27, Šalke (-1) 25, Frajburg 25, Bajer 25, Hofenhajm 21, Volfsburg (-1) 20, Union Berlin 20, Augzburg 20, Ajntraht (-1) 18, Herta 15, Majnc 15, Verder 14, Fortuna (-1) 12, Keln 11, Paderborn 9. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC