• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crni dani u Minhenu: Bajern najgori u posljednjih 25 godina!

Autor mondo.rs

Bavarci igraju odlično u Ligi šampiona, ali razočaravajuće u Bundesligi.

Bajern Minhen je u prilici da pobjedom nad Totenhemom u srijedu kod kuće postane prvi ikada njemački klub koji je grupnu fazu Lige šampiona završio sa maksimalnih šest pobjeda, ali istovremeno, Bavarci u prvenstvu Njemačke imaju najgori rezultat u posljednjih 25 godina.

Subotnji poraz od Borusije Menhengladbah (1:2) bio je drugi uzastopni za Bajern u prvenstvu, poslije čega je ekipa pala na sedmo mjesto sa 24 boda iz 14 utakmica: sedam pobjeda, tri remija, četiri poraza.

Možda će vas zanimati

Tako loš start sezone njemački gigant nije imao još od sezone 1994/95, kada je na klupi sedeo Đovani Trapatoni.

Ekipa koju su predvodili Lotar Mateus, Žan Pjer Papen, Mehmet Šol, Ditmar Haman, Kristijan Cige... imala je u prvih 14 kola pet pobjeda, sedam remija i dva poraza.

Tu sezonu Bajern je završio kao šesti na tabeli, što bi sada bilo ravno katastrofi imajući u vidu uložen novac u tim i ambicije kluba.

I pored loših igara u prvenstvu, ekipa je uspjela da osvoji Kup Njemačke i domogne se polufinala Lige šampiona.

Sa 35 datih i 20 primljenih golova, odnosno gol-razlikom +15 Bajern je drugi u Bundesligi. Bolji je jedino drugoplasirani Lajpcig sa +23. Ipak, gledajući mnogo bitnije bodove, Bajern ima sedam manje od vodeće Borusije Menhengladbah, šest od Lajpciga, dva od Borusije Dortmund i jedan od Šalkea, Frajburga i Bajer Leverkuzena.

Za današnje pojmove, zanimljivo je da Trapatoni nije bio smijenjen tokom sezone. Za razliku od njega, Niko Kovač je dobio otkaz 3. novembra, poslije ubjedljivih 1:5 u duelu sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

Tim je povjeren pomoćniku Hansu Fliku, koji je vezao četiri pobjede, među njima i velikih 6:0 protiv Crvene zvezde u Beogradu, ali su se onda dogodila dva poraza - od Bajer Leverkuzena kod kuće (1:2) i pomenuti u Menhengladbahu.

Pobjeda od Totenhema u srijedu (21.00) sigurno bi popravila raspoloženje, ali dueli sa Verderom, Frajburgom i Volfsburgom koji predstoje u Bundesligi do kraja godine sigurno će za navijače biti mnogo, mnogo važniji - jer treba dostići sedam bodova prednosti vodeće Borusije Menhengladbah.

Od rezultata do zimske pauze vjerovatno će i zavisiti Flikova sudbina kao glavnog trenera.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC