• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rikelme presudio – Boka je "oslobođena", odlazi Makri!

Autor mondo.ba

Odlazeći predsjednik Argentine Maurisio Makri u mjesec i po dana izgubio druge izbore. Njegova struja odlazi iz Boke juniors poslije 24 godine, a stiže ona koju predvodi Huan Roman Rikelme.

Poslije nedavnih predsjedničkih, u Buenos Airesu su ovog vikenda održani su još jedni izbori, po nekima mnogo važniji – oni za predsjednika Boke juniors, a veliki gubitnik i na jednima i na drugima je Maurisio Makri.

Na prvim ga je porazio Alberto Fernandez, a na drugim njegov kandidat Kristijan Gribaudo izgubio je od Horhe Amora Amela koji je osvojio 53 odsto glasova članova kluba, naspram nešto više od 30 odsto glasova koliko je osvojio Gribaudo.

Možda će vas zanimati

Makri je tako svoj pad završio tamo gdje je počeo svoj politički uspon i stekao popularnost kao predsjednik Boke juniors od 1996. do 2007. godine, a njegova struja poslije 24 godine više nije na čelu Boke.

I u onom periodu od 2008. do 2011. godine kada je klub poslije iznenadne smrti Pedra Pompilja vodio novi-stari predsjednik Horhe Amor Ameal, bilo je to pod Makrijevom palicom, jer mu je sadašnji ljuti protivnik tada bio lojalan.

Sada je sve gotovo, i to zahvaljujući jednom čovjeku – Huanu Romanu Rikelmeu.

Legenda Boke uključio se u izbornu trku kao Amealov kandidat za drugog potpredsjednika kluba i to je bilo presudno!

Uprkos prljavoj kampanji koja je vođena prethodnih dana, uprkos zabranama da se na biralište dođe u Rikelmeovom dresu, uprkos svim izjavama Dijega Armanda Maradone protiv Rikelmea, navijači su pružili podršku svom idolu i izabrali njegovu „struju“.

Horhe Amor Ameal je predsjednik kluba, prvi potpredsjednik je Mario Pergolini, a drugi Huan Roman Rikelme.

"Boka je oslobođena" – slave "opozicionari“, kojima nije bilo dozvoljeno da na posljednjoj utakmici prvenstva nose na tribinama maske sa likom Rikelmea.

Maske su oduzete, navodno zbog brige za bezbjednost, iako su to fudbalske vlasti Argentine samo vikend ranije dozvolile navijačima River Plejta maske sa likom "Gabigola“.

Rikelme se ovom pobjedom osvetio Makriju i njegovoj "struji“ koja ga je prije pet godina otjerala iz Boke i sada će kao potpredsjednik zadužen za sportska pitanja pokušati da vrati klub u sam vrh južnoameričkog fudbala.

Na ovim izborima osim Rikelmea i Maradone, učestvovala je još jedna legenda argentinskog fudbala, Gabrijel Batistuta, ali Hoze Beraldi, treći kandidat za predsjednika kluba nije ostvario zapažen rezultat.

Posljednji put Boka juniors osvojila je Kopa Libertadores davne 2007. godine pobijedivši Gremio u finalu 5:0, a het-trik tada je postigao upravo Rikelme.

Dva bolna poraza u Kupu Libertadores od najvećeg rivala, River Plejta, prošle godine u finalu, a ove godine u polufinalu, vjerovatno su uticala na odluku navijača koji osim finansijskih rezultata koje su donijeli Makri i njegovi ljudi žele i trofeje.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC