• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najvažniji izbori u Buenos Airesu: Boka bira - Maradona, Rikelme ili Bati?

Autor mondo.ba

Sutra se održavaju najvažniji izbori u Buenos Airesu, oni za predsjednika Boke juniors, u kojima na tri strane indirektno učestvuju tri legende, Maradona, Rikelme i Batistuta.

Građani Buenos Airesa prije mjesec i po glasali su na izborima za predsjednika Argentine u kojima je slavio Alberto Fernandez pobijedivši aktuelnog predsjednika Maurusija Makrija, ali u nedjelju ih čekaju mnogo važniji izbori.

Oko 80.000 članova Boke juniors biraće novog predsjednika kluba, a Makri bi mogao da za kratko vrijeme bude dva puta poražen.

Možda će vas zanimati

Njegova "struja" sa Danijelom Anhelicijem je od 2011. godine na čelu Boke, koju je od 1995. do 2006. vodio sam Makri, što mu je bila odskočna daska za politički uspon koji mu je donio i predsjedničke izbore 2015. godine.

Umjesto Anhelicija, Makri i njegova politička opcija "Kambiemos“ na sutrašnjim izborima guraju Kristijana Garibauda, ali će on imati velikog protivnika u Jorheu Amor Amealu.

Nekadašnji pulen Maurisija Makrija i bivši predsjednik Boke (2008-2011.) razišao se sa odlazećim predsjednikom Argentine i sada predstavlja "opoziciju“ u trofejnom argentinskom klubu, a sada je dobio podršku jedne od legendi kluba i izbori u Boki dobili su potpuno novu dimenziju.

Huan Roman Rikelme se uključio u izbore kao Amelov kandidat za drugog potpredsjednika kluba i predstavlja pravog "aduta iz rukava“ jer ima ogromnu popularnost među navijačima Boke.

To se vidjelo i prošle subote na meču protiv Argentino juniorsa kada su navijači sa tribina  "Bombonjere“ skandirali "Rikelme, Rikelme“.

Osvajača deset trofeja sa Bokom juniors teško su pogodili neuspjesi kluba, koji je prošle godine poražen u finalu, a ove godine u polufinalu Kopa Libertadores od najvećeg Rivala, River Plejta.

"Vrijeme je da pomognem svom klubu, proteklih nekoliko godina su najgore ikad“, rekao je Rikelme, koji ne krije da sutrašnji izbori imaju i šire političko značenje.

"Svi znaju da sutra moramo da pobijedimo“, rekao je on.

Aktuelno rukovodstvo Boke čini sve da smanji uticaj Rikelmeove popularnosti na izbore pa su zabranili da se na glasačkim listićima nalazi njegov dres sa brojem deset, a navijači su upozoreni da nikome ko dođe u Rikelmeovom dresu neće biti dozvoljeno glasanje.

Protiv Rikelmea je i legendarni Dijego Armando Maradona, koji je u sukobu s njim još od 2009. kada je Rikelme odbio njegov poziv da se vrati iz penzije i pomogne reprezentaciji na Mundijalu 2010, kada je "gaučose" vodio Maradona.

Legendarni "El Pibe" tvrdi da će ako Rikelme, odnosno njegova struja pobijede, na klupu Boke sjesti legenda River Plejta, Danijel Pasarela.

"Ne želimo Pasarelu u Boki, a ako Rikelme pobijedi to će se desiti“, rekao je Maradona.

Osim Rikelmea i Maradone u izborima indirektno učestvuje još jedna argentinska legenda, Gabrijel Batistuta.

Popularnog „Batigola“ navijači u Buenos Airesu više pamte po igrama za nacionalnu selekciju, jer je odigrao samo 30 utakmica za Boku juniors, a i na ovim izborima ima donekle „sporednu“ ulogu.

Naime, Batistuta je savjetnik trećeg kandidata Hozea Beraldija i tu funkciju bi trebao da obavlja ukoliko on bude izabran.

"To je ponuda koju sam čekao“, rekao je Batistuta i dodao da ga politika ne interesuje.

Da li je Makriju „odzvonilo“ i u Boki, da li je popularnost Rikelmea dovoljna za prevagu i izbor Ameala ili će se navijači prikloniti kandidatu kojeg podržava Batistuta, vidjećemo u nedjelju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC