• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac proslavio uspješnu polusezonu – pauza, pa Evropa!

Autor mondo.ba

Fudbaleri, stručni štab i uprava Borca zajedničkom večerom proslavili uspješnu polusezonu koju su završili na diobi drugo mjesta, sa samo bodom zaostatka za liderom.

 Fk Borac proslava za kraj polusezone Premijer liga 2019/20 Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac u nedjelju je završio jesenju polusezonu pobjedom nad Slobodom 2:1 i poslije dugo godina dočekuje zimsku pauzu u samom vrhu tabele.

Ekipa Branislava Krunića ima 35 bodova, koliko i Željezničar, a lider na tabeli PLBIH, Sarajevo, ima samo bod više.

Odličan plasman svi članovi Borca proslavili su na zajedničkoj večeri, nakon čega su igrači otišli na zasluženi odmor do 12. januara.

Predsjednik Borca Vico Zeljković ne krije zadovoljstvo ostvarenim, ali u isto vrijeme poručuje da neće stati.

"Godina iza nas je jako uspješna. Znamo svi šta se ranije dešavalo. Želimo da unaprijedimo klub i vratimo ga u vrh gdje ga pripada i mislim da smo na pravom putu. Na zemlji smo sa obje noge, znamo da je ovo samo jedan korak ka onome šta želimo. U narednom periodu analiziraćemo gdje smo griješili i na osnovu toga vući dalje poteze kako bi klub doveli u što bolje stanje. Ono što je fakt je da je Borac u stabilnom stanju, razvija se kako treba“, rekao je Zeljković i dodao:

"Ovim putem posebno se zahvaljujem Vladi RS i srpskom članu Predsjedništva BIH jer su nam pomogli oko finansija, naravno bez toga bi bilo dosta teže. Ovo nas neće ponijeti nego dati motiv da što bolje radimo, da Borac bude jedan sistem i da se uvijek bori za trofeje, a ne samo da iskoči jednu sezonu pa da se vrate problemi. Većinski dio dugovanja, oko 90 posto smo riješili. Ovi rezultati nisu došli slučajno, uloženo je mnogo truda i napora da sve ovo ovako izgleda i mislim da možemo zadovoljni jer dolaze bolji dani za banjalučki fudbal“.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Zeljković je rekao da pozicija koju drži Borac neće biti nikakav pritisak, naprotiv!

"Ovo mjesto će donijeti dodatnu energiju, neće biti otežavajući faktor, nego pomoći da još bolje i vrednije radimo. Nama nije cilj treće mjesto već da se Borac bori za titulu. Hvala navijačima koji su bili naš 12. igrač, pokazali su da vole klub i povratak publike na stadion je veliki uspjeh. Nijedan klub nije veliki bez publike. Mislim da smo među prve dve,tri ekipe na Balkanu kada je posjeta u pitanju i sigurno je da će biti još bolje. Treba nastaviti ovako, da se pobjeđuje i da to pređe u rutinu i da vikendom svi dolaze na stadion i podržavaju svoj klub“, istakao je Zeljković.

Predsjednik Borca rekao je da uprkos tome što rad za klub oduzima dosta vremena i energije svi u klubu rade to iz ljubavi prema klubu, da ih niko nije prisilio, već to rade jer žele da naprave jednu dobru priču.

"Smatramo da klub može da bude koncepta Rijeke i Maribora, jer smo i grad te veličine. U srednjeročnom vremenu Borac treba da igra neka evropska takmičenja. Opet se počinje s pričom ’evropski Borac’, ali za razliku od prethodnih godina mi sada stvarno imamo osnovu, jer smo riješili decenijske probleme. Kada nemate opterećenja iz prošlosti, možete da rješavate tekuće stvari. Svi klubovi imaju dugovanja, bitno je da to ne narušava likvidnost“, rekao je on i istakao da je izlazak u Evropu prvi cilj Borca.

"Kada je počela sezona cilje je bio da budemo među šest ekipa pa da na proljeće ’dodamo gas’.  Ali sada niko ne mijenja mišljenje. Moramo biti svjesni da smo igrali sa svima skoro dva puta, upoznali smo ekipe, naše mjesto nije slučajno već plod našeg dobrog rada ljetos. Povećale su nam se ambicije, ali to je zato što smo možda uradili i bolji posao nego što smo pretpostavili. Ako se ukaže prilika dovešćemo neka pojačanja, a trudićemo se da u oba takmičenja doguramo koliko možemo, ali prvi cilj mora da bude izlazak u Evropu. Vidjećemo s kojeg mjesta, da li će biti trofeja, ali izlazak u Evropu treba da bude prvi cilj“, poručio je Zeljković.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trener Branislav Krunić ocijenio je da je normalno da je na startu bilo malih oscilacija.

"Kada sve saberemo nije moglo bolje. Išili smo postepeno i došli smo tamo gdje niko nije očekivao. Samo smo bod od prvog mjesta, dijelimo drugo mjesto sa Železničarom, oni imaju bolju gol-razliku ali mi imamo bolji skor. Bilo je turbulencija na početku, jer smo ekipu sklapali u toku priprema, pa i početkom prvenstva, neki su došli pred sami start prvenstva, neki u toku.  Tu je i prelazak iz jednog ranga u drugi, različite su utakmice, različit stil igre i mi smo ušli u pravu formu u pravo vrijeme. Kada je bila ta prekreatnica mi smo krenuli sa dobrim igrama i nastavili smo tako sve do kraja. Imali smo niz od pet pobjeda, sada imamo devet utakmica bez poraza, od kojih je sedam pobjeda. Zasluge idu svima, od uprave, stručnog štaba do igrača, ali ono što raduje jeste da igramo dobro i dopadljivo i to je prepoznala publika. Borac ima dobru podršku, konstantno dobru gledanost i to je ono zbog čega se fudbal igra. Najbolja smo domaća ekipa i to nije slučajno, jer želimo da uljepšamo predstavu svojim navijačima".

On je upozorio da ne treba sada da svi "polete“ visoko

"Poslije ovoga treba nam dobra analiza. Ne smijemo poletjeti visoko. Ako smo prebacili očekivano, trebamo analizirati stvari kako treba i pripremiti se dobro za nastavak sezone. Ako prenesemo ovu formu na proljeće bićemo u samom vrhu. Ako još nadogradimo ekipu igračima koji donose kvalitet onda nas sigurno očekuje lijepo proljeće kojem ćemo se radovati“.

Tek završena polusezona PLBIH bila je jedna od najinteresantnijih u posljednjih nekoliko godina, a za to je prema Krunićevom mišljenju, umnogome zaslužan upravo Borac. „Ja sam rekao početkom prvenstva da je Borac poremetio neke stvari u Premijer ligi BIH i to je definitivno. Ta bodovna razlika bi sigurno bila veća da nema Borca jer je Borac tim mnogim klubovima uzeo bodove i nalazi se tu gdje se nalazi. Znači oni bi imali tri, četiri boda više i to bi bila ta razlika. Borac je tom svojom snagom učinio ligu zanimljivijom, nadam se da će za nas biti još zanimljivija“, istakao je Krunić.

 On je rekao da je sada već jasno da je ovo ekipe za vrh tabele i da su toga svjesni i igrači.

"To se već osjeti i vidi. Mi nismo došli na vrh odjednom. Tu smo došli postepeno, negdje oko 15. kola, bili smo gore pa smo pali na peto mjesto, pa smo se opet vratili. To znači da znamo da se nosimo sa tim opterećenjem. Ekipa postepeno sazrijeva i podiže se i to je veliki kvalitet za nas. Mi kažemo da smo prebacili očekivanja, ali to se nije desilo odjednom, već imamo kontinuitet i to treba da nas raduje“.

Kapiten Borca Stojan Vranješ zadovoljan je i svojim igrama i igraom cijele ekipe, a istićče da je borba za Evropu prioritet.

"Mislim da smo polusezonu zatvorili na najbolji mogući način, kao što smo i počeli – pobjedom pred našim navijačima. Svi smo svjesni da smo uradili veliki i dobar posao. Što se tiče mojih ambicija one su iste, mislim da polako idemo ka tom cilju, ne treba praviti neku euforiju. Imamo još 14 utakmica  da pokušamo da izborimo tu Evropu zbog koje sam se i vratio u Borac. Moram biti zadovoljan svojim igrama i igram cijele ekipe, jer pojedinac ne može ništa sam da uradi.  Moram da pohvalim predsjednika kluba, stručni štab i sve zaposlene u klubu. Vidi se jedna sloga, zajedništvo tako da rezultat nije mogao da izostane“, rekao je Vranješ.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

On je istakao da je Borac svojim dobrim igrama vratio publiku.

"Mislim da je svakom Banjalučaninu san da sa svojim matičnim klubom izađe u Evropu, tako je i meni. Našim dobrim igrama privukli smo publiku. Prije godinu dana igrali smo praktično pred praznim stadionu, a sada imamo možda i najbolju posjetu u ligi. To je zasluga cijelog kolektiva, a ja lično sam prezadovoljan.  Vratili smo se iz Prve lige RS, možda su pojedinci sumnjali u ovo što radimo, ali naravno da je trebao jedan period adaptacije svima u klubu i oko kluba. Na kraju se sve posložilo kako treba. Sa moje strane mislim da nije bilo ni za očekivati da to bude na nivou na kojem je sada, ali svi dobro znamo da Banjaluka prepoznaje dobar fudbal i ne prašta da li je početak ili je kraj. Tako da mora da se igra uvijek kao što igramo sad“.

Banjaluka sada čeka evropske utakmice...

"Mislim da imamo puno iskusnih igrača. Ova akipa je sklop iskusnih igrača i psihički i fizički su spremni da ne podlegnu pritisku. Svi očekujemo da se veselimio plasmanu u Evropu, ali ne treba praviti euforiju jer su nam za petama ekipe kao što su Zrinjski, Široki, Tuzla siti... Ali pokazali smo da možemo da igramo sa svima njima.  Moramo da pripreme odradimo još bolje nego prethodne, ali mislim da će biti lakše, upoznali smo se sa šefom i šef nas poznaje dobro. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu ići prema gore".

Zbog svojih odličnih igrača Almedin Ziljkić postao je jedna od ljubimaca banjalučke publike, iako je u Borcu tek godinu dana.

"Pohvale sa tribinama mi daju motiv da ostanem u Borcu što je duže moguće. Za kratak period sam zavolio klub. Nismo očekivali da ćemo biti ovako visoko. Nemam ništa protiv Mladosti, ali ostao mi je žal što smo protiv njih izgubili četiri boda jer smo mogli da budemo jesenji prvaci. Uz dobar rad na pripremama u Turskoj možemo da budemo konkurenti za titulu, to sam rekao i ranije", rekao je Ziljkić.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Navijac iz Cikaga

Cestitke Lesinarima, igracima, i upravi! Aj Borac!!!

Borčevac, Lazarevo

Od srca cestitke upravi i igracima. Borcu treba u svakoj liniji po jedan igrac ali pravilno cijeniti da se ne pogrijesi. Sam Bilbija digao bi intezitet igre za 10%. Nemojte se zavaravati, ne igraju imena, ne uklopi se svaki igrac. Primjer su Vujak i Miric. Mozda dobri momci ali preskupi za doprinos koji daju. Recimo Ubiparip se nigdje nije naigrao u zadnje vrijeme, mijenjao klubove ko carape onda dodje u Tuzlu i pocijepa. Procjenite pravilno, pretprosli prelazni rok je bio sjajan, Ziljkić je pogodak i u igrackom i u ljudskom smislu. U proslom roku Jovanovic je pravi dijamant. U ovom Bilbiju obavezno dovesti, ako u sredini i na stoperu nema u ponudi klase da se uklopi u sistem Borcev, bolje nista ne dovoditi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC