• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern se ispromašivao i omogućio preokret "koltova", gužva u vrhu Bundesa!

Autor mondo.ba

Tradicionalno teško gostovanje za Bajern ponovo se pokazalo "nezgodnim", pa se opasno zagužvalo u vrhu tabele Bundeslige.

Poslije "šamara" od Leverkuzena (1:2) u prošlom kolu na "Alijanc Areni", izabranici Hansija Flika su stigli na najteže moguće gostovanje u Menhengladbah, koji je tradicionalno najneugodniji protivnik za njemačkog šampiona.

Bajern je do ove subote izgubio 20 utakmica u 'Gladbahu, osvojivši u prosjeku samo 1.1 bod po utakmici sa "koltovima", što je najmanje od svih protivnika u Bundesligi.

Možda će vas zanimati

Međutim, dva puta u posljednje tri sezone, minhenski klub je demolirao Borusiju rezultatom 5:1, a da su barem trećinu stvorenih šansi realizovali, posebno u prvom poluvremenu, vjerovatno bi opet ponovili taj rezultat.

A ostali su kratkih rukava!

BORUSIJA MENHENGLADBAH - BAJERN 2:1 (0:0)

Za drugi uzastopni poraz Bajerna glavni krivac je Alžirac Rami Bensabaini, koji je sa dva pogotka, prva u dresu Borusije, režirao preoket i pobjedu koja je učvrstila "koltove" na liderskoj poziciji na tabeli Bundeslige.

Bajern je u prvom poluvremenu susreta na "Borusija Parku" apsolutno dominirao i stvorio najmanje pet-šest stopostotnih prilika i pravo je čudo što nijedna lopta nije završila u mreži "koltova".

Od starta su gosti promšivali šanse, Tomas Miler u dva navrata, potom i Robert Levandovski takođe dva puta, a kasnije i Ivan Perišić, promašivši čist "zicer", ali najbliži pogotku bio je Jošua Kimih u 29. minutu.

Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, lopta je prošla "kroz" Zomera i krenula ka nebranjenoj mreži, ali dobro se snašao golman domaćina i zaustavio je na gol-liniji. Bukvalno su milimitri odlučili jer lopta nije prešla punim obimom.

Ipak, već početkom nastavka Zomer je kapitulirao nakon sjajnog voleja Ivana Perišića, koji je upisao treći pogodak ove sezone - 0:1. Hrvatu je asistirao Tomas Miler, koji je u subotu odigrao 332. utakmicu u Bundesligi i izjednačio se na 10. mjestu vječne liste po broju nastupa sa nekadašnjim kapitenom Bavaraca Filipom Lamom.

Domaćin je u 60. minutu stigao do izjednačenja iz praktično prve prave prilike. Iz kornera je centrirao Jonas Hofman, a najviši u skoku bio je Rami Bensebaini i pogodio mrežu Manuela Nojera - 1:1.

Mogli su fudbaleri Borusije da naprave preokret u 80. minutu da je Lars Štindl bio prisebniji u mat poziciji, ali su ipak stigli do trijumfa u drugom minutu sudijske nadoknade!

Havi Martinez je skrivio jedanaesterac, a mladi Alžirac Bensebaini je hladnokrvno savladao Nojera za preokret i pobjedu - 2:1.

Poraz bavarske ekipe, iskoristio je najviše RB Lajpcig, koji je po "notama" Tima Vernera, dvostrukog strijelca, uz pogodak Marsela Sabicera, stigao do sigurne pobjede nad Hofenhajmom (3:1) za drugo mjesto na tabeli.

Bh. internacionalac Ermin Bičakčić postigao je počasni pogodak za Hofenhajm.

Takođe, poraz šampiona na "Borusija Parku" odgovarao je i dortmundskim "milionerima", koji su demolirali Fortunu iz Dizeldorfa (5:0) i ponovo se vratili u borbu za titulu. Najzaslužniji za "petardu" na "Vestfalenu" bili su Marko Rojs i Džejdon Sančo, koji su postigli po dva pogotka.

Bundesliga, 14. kolo

Augzburg - Majnc 2:1 (1:1)
/Rihter 41, Niderlehner 65 pen - Oztunali 15/

Borusija Menhengladbah - Bajern 2:1 (0:0)
/Bensebaini 60, 90+2 pen - Perišić 48/

Borusija Dortmund - Fortuna 5:0 (1:0)
/Rojs 43, 71, Azar 58, Sančo 63, 74/

Frajburg - Volfsburg 1:0 (0:0)
/Šmid 85/

RB Lajpcig - Hofenhajm 3:1 (1:0) 
/Verner 11, 52 pen, Sabicer 83 - Bičakčić 89/

od 18.30
Bajer L. - Šalke

Nedjelja

Od 15.30
Union Berlin - Keln

Od 18.00
Verder - Paderborn

Igrano u petak

Ajtraht - Herta 2:2 (0:1)
/Hintereger 65, Rode 86 - Lukebakio 30, Grujić 63/


TABELA: Borusija Menhengladbah 31, Lajpcig 30, Borusija Dortmund 26, Šalke (-1) 25, Frajburg 25, Bajern 24,  Bajer L. (-1) 22, Hofenhajm 21, Volfsburg 20, Ajntraht 18, Augzburg 17, Union Berlin (-1) 16, Majnc 15, Verder (-1) 14, Herta 12, Fortuna 12, Keln (-1) 8, Paderborn (-1) 5.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC